fbpx Да се подготвим за сражението и излезем от землянките | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Да се подготвим за сражението и излезем от землянките

Икономическата ситуация е точно такава - представете си, че сте в един полуразрушен град пълен с отломки и руини, и не знаете от къде може да дойде вражеския огън.

Наистина в момента пазарът се свива, т.е. тези, които имат волята да оцелеят, а не са се предали още преди сражението, трябва да завземат чужди територии и да обезвредят чуждите картечни звена (търговските екипи). За мен изключително важно в тази мъгла и сред руини, които дори още не виждаме ясно, да действаме внимателно, но активно. Всеки час да се подготвяме за следващата фаза на сражението, което ни предстои, да правим всичко възможно в тази тежка обстановка.

Радостно е за мен, че ако първите две седмици наистина бяхме в ситуация на активна бомбардировка и всички се бяха скрили, където могат, в момента първите започват да разузнават и да се опитват да се готвят за същинското сражение, което всъщност предстои.

Част от нашите клиенти вече ни търсят за разработване на планове за действие и съвети как да се задвижат веднага след като спре бомбардировката. Да, със сигурност няма да сме уцелили точно всички действия и вражески пунктове, но заедно ще успеем. Сражението, което ни предстои сред руини и пепел, изисква коренно различни качества от тези в една конвенционална ситуация. Екипът трябва да има критично мислене и поглед от различни гледни точки, не само от окопите и землянките, в които се намира в момента пехотата на всяка фирма.

Всеки един от нас трябва да определи каква е неговата роля в тази нова обстановка, с какво може да е ценен в тази ситуация, какви негови качества ще са му полезни и какви качества му липсват.

Аз вече направих тази своята равносметка и започвам да работя по новата си ментална карта: моята задача е да съм този с различната, без емоции гледна точка в екипа и помагащия да се нарисуват новите верни карти.

Определете своята роля, тя най-вероятно няма да се припокрива с вашата длъжност и се гответе за сражението, за да не ви изненадат по бели гащи!