fbpx Dacia Duster Edition 2016 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Dacia Duster Edition 2016

По-красив от всякога

етикети

 
Спомням се първия тест драйв с новопоявилия се тогава Duster, който сериозно разбуни духовете и веднага се превърна в хит. Годината е 2008, пътувахме от София към Широка лъка, а на другия ден към морето, Поморие. Сериозен маршрут с доста километри. Тогава се впечатлихме от проходимостта на автомобила и доброто поведение на пътя. Другият впечатляващ факт е цената, която и до ден-днешен е един от факторите, които привличат хилядите клиенти. Спомням си обаче, че шумът в колата беше доста сериозен и когато на магистралата вдигнахме 140 км/ч вече трябваше сериозно да повишим вокалните си децибели, а когато се возих на втория ред седалки се отказах да слушам какво говорят колегите ми отпред, защото беше просто невъзможно. Спомням си не до там елегантните на централната конзола бутони и по-семплите материали в интериора.
 
 
Сега, в лятото на 2016 г. видях Dacia Duster в съвсем друга светлина. Така, както при високите технологии модата се променя буквално всеки месец и следващият се появява ново чудо, автомобилите търпят сериозни еволюции, за да отговорят на все по-високите изисквания и търсения на клиентите. Всички последни проучвания показват, че са съгласни да платят малко повече, но да имат комфорт и удобства. Автомобилите отдавна не са само четириколесни, които да те превозят от точка А до точка Б. Светът вече е смарт, светът вече живее на други обороти, представите ни за елементарни удобства вече са променени (колкото и това лято с всякакви „ретро“ реклами да ни връщат към доброто старо минало).
 
 
Затова гамата на Dacia Duster премина в следващо стъпало в развитието си с версията Édition 2016, две години след последните промени. Моделът е подсилен с допълнително оборудване и още повече стил. Това, което прави впечатление са новите 16-инчови алуминиеви джанти с диамантен ефект, подчертаващи по-внушителната стойка. Много впечатляващи са и двата нови цвята на купето - от зелен алтай и кафяв турмалин. Особено на слънце кафявото блести страхотно. 
 
 
Две нови тапицерии (Silicon черно и Féderer сиво на черен фон за по-високите нива на оборудване) с дискретен сив шев придават по-изискан характер. Предишната Сosmos сива тапицерия е заменена от платинено сива, както и облицовката на централната конзола.
 
 
И тъй като вече напълно сме зависими от смартфоните, няма да се лишите от мултимедийната си библиотека интернет радиа, музика, аудио книги), дори до социалните мрежи Facebook® и Twitter®. Това става чрез приложението АНА, което може да се изтегли безплатно от Android или iOS смартфони. Чрез него ще получите информация в реално време за близките до вас точки като хотели или ресторанти и дори може да се свържете с тези заведения по телефона като автоматично се настройват съответния POI като крайна навигационна дестинация. Технологичното оборудване преминава и към бутони върху волана, които дават достъп до SIRI гласово разпознаване на Apple (за модели iPhone® 4S и след него).
 
 
MEDIA-NAV Evolution мултимедийната навигация се проектира на 7-инчов сензорен екран, на чиято начална страница има шест основни функции: радио, мултимедия, телефон, карти, навигация (с 2D и птичи поглед изобразяване) и настройки. Сега вече има и удобна камера за задно виждане. 
 
Едно от големите предимства на автомобила обаче се запазва - цените на Dacia Duster започват от 21 990 лв. с ДДС.