Dacia проведе второ издание на туристическо рали за журналисти

Второто издание на Dacia Touristic Rally, организирано от Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy събра над 15 български журналисти и блогъри.
Всички участници се състезаваха с автомобили от гамата на Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за шеста последователна година. Журналистите се увериха във възможностите и качествата на моделите на Dacia, доказали се като идеален спътник за българските шофьори със своите здравина, комфорт и икономични двигатели.

Ралито предостави на журналистите както уникалната възможност да се запознаят с интересни исторически и природни забележителности на територията на България, така и да покажат шофьорските си умения за безопасно шофиране.

Журналистите бяха разделени на отбори и трябваше да планират оптимален маршрут, като обиколят най-много от предварително определени места на територията на страната и в същото време спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко място им печелеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-голям брой. Част от посетените места включваха: Дворец „Кричим“, Крепост Перистера, Бачковски манастир „Успение Богородично“, язовир Огняново, Самоковски девически манастир "Покров Богородичен", Мемориален комплекс „Васил Левски“ в с.Буново, Водопадите на с. Локорско.

За само два дни отборите успяха да изминат над 4700 км. и да обиколят над 30 забележителности из страната. След забележително съревнование с неочаквани обрати, победители са Атанас Илков (сп. AutoBild), Вернер Джебер и Юрий Славчев (sunshine.bg), които се състезаваха с Dacia Duster. След тях в класирането се нареди отборът на Мирослав Майер (сп. Мениджър), Светлин Желев (kaldata.com) и Стефан Банков (сп. HiComm), а третото място заеха Борис Чанчев (Hi Drive), Мирослав Николов (сп. Auto Motor und Sport) и Юлия Константинова (View Sofia). Специална награда за най-добра снимка на Dacia Touristic Rally  получи отбора на травел блогърките Венета Николова (Пътешествия без край), Елена Иванова (Друми в думи) и Мария Стоянова (Travelling Buzz).

Тази година наш представител не можа да се включи в надпреварата, след като в първото издание екипът на главният ни редактор спечели първо място, защото в същото време бяхме на тест на новата Honda CR-V, за която може да четете тук