fbpx Даниела Пеева представлява България в High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Даниела Пеева представлява България в High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари

Даниела Пеева представлява България в High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари

 

Председателят на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България Даниела Пеева, беше избрана да представлява интересите на малките пазари в сформирания High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари. Тя участва в първата подгрупа: създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните МСП. Форумът е съставен от три подгрупи, фокусирани върху:
- създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните МСП;
- развитието на структурата на европейския капиталов пазар, като се обръща особено внимание на това как новите финансови технологии могат да подкрепят този процес;
- избор на инвестиции и достъпност до услугите на капиталови пазари за насърчаване на по-голямо участие на индивидуалните и дребни инвеститори.

Форумът започна своята работа на 26 ноември 2019 г. и има за цел да представи набор от препоръки за политиката на Съюза на капиталовите пазари до края на май 2020 г.
„Надявам се с професионалната си експертиза да дам своя принос при обсъждане на въпросите за бъдещето на  Съюза на капиталовите пазари в Европа, но най-важната задача която си поставям е да бъда гласа на малките пазари, които имат специфични нужди и които най-много страдат от прекалената регулация, липса на инвеститорски интерес и ликвидност“, заяви Пеева. Тя също е член на Съвета по капиталови пазари на Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и Председател на Националната комисия по корпоративно управление.