fbpx Дарение от белгийските бизнеси към КОВИД болница в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дарение от белгийските бизнеси към КОВИД болница в Пловдив

Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб „Белгия – България – Люксембург“ Кристоф Де Мил  и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарение в размер  44 000 BGN една от водещите болници у нас за лечение на пациенти с COVID-19 – МБАЛ „Св. Мина“.

Връчването се състоя на официална церемония в Община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки в присъствието на кмета на града Здравко Димитров, заместник-кметовете инж. Анести Тимчев и Стефан Стоянов, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на болница „Свети Мина“ проф. Петър Петров.

В резултат на дарителската акция под мотото „Кислород за Пловдив“ на Българо-белгийския бизнес клуб, първото по рода си колективно дарение на национален бизнес клуб у нас вече е факт.

Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните. С преструктурирането и преоборудването на болницата там ще могат да бъдат приети между 90 и 150 пациенти с COVID-19. Директорът на болничното заведение благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.

„Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата“, заяви в обръщението си кметът Здравко Димитров. Той допълни,  че  общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с отговорната мисия. Болницата в момента разполага с 90 легла и приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целият регион.

Дарението приеха кметът и директорът на болницата проф. Петър Петров.