fbpx Деца от приемни семейства получиха раници за новата учебна година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Деца от приемни семейства получиха раници за новата учебна година

Триста и петдесет деца от приемни семейства в България са готови за първия учебен ден. А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) традиционно организираха празник в навечерието на първия учебен ден за деца и тийнейджъри в приемна грижа. Тази година тържеството се състоя в парка до крепостта „Баба Вида“ в град Видин, където бяха връчени специално подготвени раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала на децата и юношите от региона на Видин и Белоградчик.

 „Надявам се раниците с тетрадки и образователни пособия, които сме Ви приготвили за първия учебен ден, да Ви донесат много радост и да превърнат не само днешния ден, но и цялата година в празник. Пожелавам Ви да сте здрави, любознателни и да следвате мечтите си. Сигурна съм, че колкото повече учите, толкова повече възможности на технологиите ще откривате. Благодаря на Вашите приемни родители, които Ви обичат и правят всичко необходимо да имате щастливо и спокойно детство. За нас в А1 да подкрепяме Вашите семейства е кауза, с която сме се ангажирали дългосрочно и се радвам да Ви видя весели и готови да поемете по пътя на знанието и тази учебна година.“, коментира Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

Празникът е част от дългосрочната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ, чиято цел е повече деца в страната да растат в позитивна семейна среда. През последните 9 години А1 е инвестирала над половин милион лева за каузата на приемната грижа у нас под различни форми на финансиране. Телекомът подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

До края на 2021-а година А1 ще инвестира близо 100 000 лева в подкрепа на икономически уязвими семейства, за да предотврати раздялата между биологичните родители и децата им. Средствата са събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко сваляне на първото по рода си приложение А1 SmartAD, което компанията стартира през 2019-а година.