Дегустации на биопродукти в Пловдив

Дегустации на биопродукти в Пловдив

Днес в Пловдив ще се проведе „Ден на агроекологията” като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите „БиоМания 2011”. Събитието включва изложба - базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти от различни региони на страната. Сред изложителите ще има биопроизводители на орехи и лешници от гр. Кърджали, на сусам, тахан и вино от района на Източните Родопи и Ивайловград. Ще бъдат дегустирани и специалитети от овче мляко от района на Момчиловци, биволски продукти (сирене, пъстърма и суджуци) от Русенски Лом, сокове и вино от арония от Русе, както и свежи и консервирани зеленчуци от градовете Пловдив и Пазарджик.

„Денят на агроекологията” ще бъде проведен в Пловдивския аграрен университет със съдействието на Фондация „Биоселена” и Българското дружество за защита на птиците БДЗП – Пловдив. Откриването е в 11.00 ч., а изложението ще продължи през целия ден.

Кампанията под логото „БиоМания 2011” има за цел да популяризира биологичното земеделие в България и „био-то” като начин на живот. Организатор на инициативата, която стартира на 8 октомври в гр. Сливен, е Министерство на земеделието и храните.

Кулминацията на събитията, част от кампанията, предстои тази събота – 15 октомври, когато паралелно в три града ще бъдат проведени празници на открито и изложения на биопродукти. Събитията ще се случат в градовете София, Бургас и Чипровци.

В София празникът на открито е в столичния парк „Заимов”, където ще бъде показано богато разнообразие на български биопродукти, съчетано с дегустации, игри, атракции и различни забавления. „БиоМания 2011” ще приключи с още няколко събития, които ще бъдат проведени до края на месеца и в други градове на страната.

 

Facebook коментари