fbpx Демонстрации на живо на BMW xDrive | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Демонстрации на живо на BMW xDrive

През изминалия уикенд „BMW xDrive на живо” демонстрира възможностите на най-интелигентната система за задвижване на всички колела. Специалното събитие се организира от BMW Group съвместно с академията BMW Driver Training и предостави възможност на клиенти от цялата страна да изпитат качествата на най-интелигентната система 4x4.

На специално подготвеното трасе на летище Лесново над 300 души имаха възможността да тестват всички 11 модела BMW, които се предлагат със системата BMW xDrive, която осигурява отлична динамика и максимално сцепление при всякакви пътни условия. Тестовете включваха различни техники на шофиране под ръководството на професионални инструктори от BMW Driving Training. Четири тестови постановки пресъздават възможни трудни ситуации на пътя, в които BMW xDrive не само гарантира висока проходимост и не позволява възникване на опасност.
BMW Group има над 25 годишен опит в разработването и усъвършенстването на технологии за задвижване на всички колела и заема отлична пазарна позиция в премиум сегмента. Всяко четвърто ново BMW в света през 2010 г. е оборудвано с интелигентната система BMW xDrive. В България 60% от реализираните автомобили са с двойно задвижване. Това развитие се дължи преди всичко на изключителния успех на BMW X-моделите, както и на постоянно нарастващия брой на модификациите с двойно задвижване в почти всички моделни серии. Към момента немският премиум производител предлага 45 модификации, при които променливото разпределение на мощността между предните и задните колела се осигурява от най-интелигентната система BMW xDrive. Изключителното многообразие се простира от BMW X-моделите, през BMW Серия 3 и BMW Серия 5 и обхваща и луксозните лимузини от BMW Серия 7. От 2010 г. двойно задвижване се предлага дори при автомобилите от BMW M GmbH – BMW X5 M и BMW X6 M.

Системата BMW xDrive незабавно разпознава нуждата от преразпределение на мощността и реагира превантивно, с което предотвратява превъртането на колелата от самото начало. В резултат на това системата може да извърши изключително бърза настройка, за да пренасочи до 100% от двигателната мощ към само една от осите, а с въведения при BMW Х6 и предлаган като опция при BMW X1 и BMW X3 Dynamic Performance Control и между лявата и дясната задна гума.