Ден на технологичните момичета

 За трета поредна година Сиско участва в Денят на момичетата в информационните и комуникационните технологии (Girls in ICT Day). Инициативата се провежда от 2010 г. и включва редица от дейности, свързани със запознаването на млади момичета, на възраст между 14 и 18 години, със спецификата на работа в сферата на информационните и комуникационни технологии. Тя се организира от Международния съвет по телекомуникации, с цел подобряване на осведомеността относно кариерите в сферата на ICT сред момичета.

Тази година Сиско приема 2500 момичета в почти 80 от офисите си по целия свят и им предоставя шанса да се срещнат с професионалисти от Компанията. В офисите на Сиско в България участие ще вземат около 50 ученички.

По време на посещението си в Сиско ученичките ще научат подробности за изключително важната роля, която ICT имат в днешни дни и как те ще спомогнат за създаването на работни места в бъдеще. Присъстващите ще разгледат отблизо технологиите на Сиско. Посредством TelePresence, те ще се срещнат и с други момичета, участващи в инициативата по света. Също така ще се запознаят и с някои от водещите жени, работещи за Сиско и неговите партньори и клиенти.
Специален гост на събитието в София ще бъде Цифровият шампион на България, Гергана Паси, която ще сподели свои идеи относно използването на съвременните технологии за подобряване качеството на образованието, придобиването на ICT умения и осигуряването на достъп до интернет за всички.
Представителите на Сиско вярват, че в периода до 2015 г. 90% от всички работни места ще изискват технологични умения, а много професии, които все още не съществуват ще бъдат създадени от информационните технологии.

Facebook comments