fbpx Десет проекта с идеи за нови мобилни приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Десет проекта с идеи за нови мобилни приложения

35 проекта за мобилни приложения с потенциал да улеснят живота на българския гражданин се надпреварваха в конкурса за мобилни приложения NewBornIdeas: Go Mobile на VIVA Аpps.
Жури на конкурса, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven, VIVACOM, StartUP фондацията и някои от най-големите софтуерни компании у нас, избра 10 финалисти, които ще имат възможността да представят проекта си в 5 минутна презентация по време на финала във VIVACOM Аrt Hall на 29 януари.

Сред финалистите има разнообразни и прогресивни идеи, приложими за българските граждани в тяхното ежедневие, като например апликации за туристи и алпинисти или скиори, образователни приложения с исторически въпроси и обучения по английски за деца, платформи за решаване на проблеми в градската среда и споделяне на позитивни коментари, мобилен преводач, апликация, която ни насочва към най-близките бензиностанции, финансов мениджър на депозити и други. Победителят ще стане ясен след гласуване на журито и ще бъде обявен още на самото събитие, което ще завърши с коктейл за всички участници и публиката.

Голямата награда в конкурса е финансиране за осъществяване на проекта на победителя в рамките на 5 000 лв., безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепа от Andoid платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на апликацията. Събитието е със свободен вход и е отворено за широка публика, инвеститори и медии с интерес в сферата на мобилните приложения.