fbpx Детски кът „Белла” – подарък за децата на Етрополе | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Детски кът „Белла” – подарък за децата на Етрополе

В Деня на детето 1 юни, хранителният холдинг „Белла България” откри втората за тази година детска площадка „Белла” в Етрополе. Тя съдържа пързалка, люлка, пясъчник, клатушки и зони за отдих и изцяло отговаря на европейските и националните стандарти. Децата на Етрополе празнуваха в компанията на Тиби и Диби – популярните анимационни герои на детските колбаси „Сачи за деца”.
Етрополе е едно от петте населените места, които спечелиха най-много гласове на специалния интернет сайт www.mestazaigra.bg по време на второто издание на конкурса, обявен от „Белла България” под наслов „Повече сигурни места за щастливи игри”. Първата за тази година площадка бе открита в Пещера, а през лятото детски кътове ще бъдат изградени още в Бургас, Добрич и Нова Загора.
„Щастливи сме именно на 1 юни да поднесем като подарък на децата на Етрополе модерната и красива детска площадка „Белла”, каза по повод официалното откриване изпълнителният директор на хранителния холдинг Елза Маркова. „Ценим високо подкрепата на жителите на Етрополе, които гласуваха активно в нашия конкурс, и вярваме, че заедно можем да променим към по-добро средата, в която се развиват българските деца”, каза още Маркова.
„Жестът на „Белла България” е проява на истинска социална ангажираност към благополучието на българските деца. Детската площадка „Белла” е много скъп подарък за нас и благодарността ни към хранителния холдинг е много голяма. Обещаваме да пазим и поддържаме детския кът”, каза кметът на Етрополе Богомил Георгиев.
Необходимостта от създаването на повече и безопасни места за детски игри е сред най-актуалните обществени теми у нас. Затова „Белла България” е решена да продължи да работи в подкрепа на тази кауза.