fbpx Детският кът „БЕЛЛА” в Елин Пелин е първият в съответствие с европейските стандарти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Детският кът „БЕЛЛА” в Елин Пелин е първият в съответствие с европейските стандарти

Втората детска площадка на хранителния холдинг „Белла България” вече е факт. Децата на Елин Пелин се радват на новата си придобивка, която бе официално открита днес от изпълнителния директор на компанията Елза Маркова и кмета на гара Елин Пелин Вяра Вучкова.
Площадката е изградена в пълно съответствие с европейските и националните стандарти за безопасност по авторски проект. Съоръженията изписват името на водещата марка на „Белла България” – „БЕЛЛА”. Буквата „Б” представя пързалката, „Е” е в основата на клатушката, двете „Л” се крият в опорите на люлката, а катерушката образува „А”. Детският кът разполага още с пясъчник и две малки клатушки пате и куче.
Елин Пелин е едно от печелившите за тази година шест населени места, които бяха избрани от родителите на специалния интернет сайт на проекта „Повече сигурни места за щастливи игри” www.mestazaigra.bg. През следващите месеци детските площадки „БЕЛЛА” ще бъдат изградени и в останалите градове победители в конкурса на „Белла България” за 2010 г.

„Благодарни сме на „Белла България”, че изградиха първия детски кът в съответствие с европейските стандарти в нашето населено място. Поздравявам компанията за избора на обществената кауза да работят за доброто на децата на България. Щастливи сме, че нашите деца вече ще могат да играят в красива и безопасна среда и обещаваме, че ще се грижим и ще пазим новата си придобивка”, каза кметът на гара Елин Пелин Вяра Вучкова.
Хранителната компания ще продължи да работи в подкрепа на обществената кауза за повишаване на сигурността на българските деца.

Проектът се реализира под формата на публично-частно партньорство с подкрепата на местните власти. „Белла България” планира всяка поредна година да изгражда нови шест площадки.