fbpx Диригентът Найден Тодоров е "Музикант на 2018 година" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Диригентът Найден Тодоров е "Музикант на 2018 година"

Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза "Музикант на годината" за втори път (първият е от 2012 г.). В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието. От сцената на зала "България" той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот - този на БНР, с който е имал изключителни успехи и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата "Романтична" симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

Още една награда отиде при състав на СОфийската филхармония. Кварто квартет в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията "Проект на годината" за музикалния спектакъл за деца "Кармен". На 1 юни в зала "България" те ще представят своя нов проект "Вещици и магьосници".