fbpx Дизайнери заменят молива и хартията с компютри | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дизайнери заменят молива и хартията с компютри

 

Технологиите са част от десетия сезон на номинираната за награда Еми хитова поредица на канал Лайфтайм Project Runway, чествайки едно десетилетие на вълнуващи модни състезания и подчертавайки все по-голямата роля на технологиите в изкуството.

Новият сезон започна в Съединените щати с 16 амбициозни дизайнери, борещи се за шанса да покажат колекцията си на Седмицата на модата в Ню Йорк. Победителят ще получи технологичен пакет от HP и Intel на стойност 50 хил. долара, за да може да започне свой бизнес като дизайнер.

Заменяйки моливи и хартия с най-новите модели компютри на HP със сензорни екрани, дизайнерите могат да създават, усъвършенстват и споделят своите идеи в цифрова форма, преди да ги осъществят в действителност на модния подиум.

В предишните сезони HP допринесе с много нови неща, в т.ч. епизодът от седми сезон, в който моделиерите създадоха текстилни мостри с помощта на компютрите HP TouchSmart, както и епизодът от девети сезон, в който дизайнерите създадоха видеоклипове за зашеметяващ фон на модния подиум. Десети сезон отново ще предизвика моделиерите да покажат своите умения там, където се пресичат технологиите и модата.

Моделиерите от Project Runway ще разполагат с мощни, интуитивни AiO настолни компютри HP TouchSmart 520 с най-новите процесори на Intel, за да скицират и създават модели. След това те могат да напечатат своите десени в студиото с помощта на AiO принтерите HP ENVY. За предизвикателствата извън работното помещение, дизайнерите ще ползват новите тънки и леки UltrabooksTM, вдъхновени от Intel, както и най-новите ноутбуци HP Elitebook като свои лични асистенти.

Хитовата поредица Project Runway , с водещ супермоделът и модна икона Хайди Клум, предоставя възможност на начинаещи моделиери да започнат кариерата си в областта на модата, под зоркото око на своя ментор - главния творчески директор на "Лиз Клейборн" Тим Гън. Project Runway беше най-гледаното състезателно риалити предаване през 2010 г. сред жени на възраст 18-49, 25-54 и над 18 години, сред възрастни на 18-49 и над 18 години и сред домакинствата. Предаването неотдавна получи медийната награда на GLAAD за най-добро риалити предаване за 2011 г., както и номинация за телевизионната награда на критиката в категорията "Риалити състезание".