fbpx Дизайнерката Вяра Бориславова на MUSE сътвори уникално ревю с 2000 м плат и 100 манекенки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дизайнерката Вяра Бориславова на MUSE сътвори уникално ревю с 2000 м плат и 100 манекенки

Над 2000 м. платове, 100 момичета, тюлени цветни рокли, много положителна енергия и почти 1800 м естествен подиум обедини дизайнерката Вяра Бориславова, създател и собственик но модния бранд MUSE обедини в най-дългото ревю в България, като амбициите са още по-големи – да влезе с него в рекордите на Гинес.

снимки: авторът

Вяра Бориславова, която не се притеснява да върви срещу течението

Родният й Видин и прекрасният, естествен декор на Дунав станаха арена за едно нестандартно модно ревю с рокли на Вяра, което събра в съботната вечер (09.09) стотици видинчани и гости на града, за да наблюдават празника на женската красота и феерията на модата.

Ревюто се казва „Срещу течението“ и освен, че наистина вървеше срещу течението на Дунав изразява и самата същност на дизайнерката – да върви срещу течението и да приема всяко предизвикателство. Режисьор и сценарист на събитието бе проф. д-р Александър Илиев, които има три признати Гинес рекорда в биографията си. 

Само за този рокля са били необходими 200 м. тюл

Вяра създава 100 рокли за 100 дни – тя, заедно с екипа си шият по една рокля на ден, като общо отиват повече от 2000 метра платове. Само за една от най-впечатляващите с две дузини тюлени топки са отишли два топа плат – общо 200 м.

Самото ревю се простря на повече от 1800 м дължина, като стартира от речна гара на Видин, а момичетата започнаха с дефиле по дигата на Дунав на красив естествен фон на реката. След това спряха на Кръгла градина, след което на Телеграф капия, Паметникът на свободата. На отделните спирки публиката наблюдаваше пантомима, както се и наслади на популярна музика, изпълнена от градския духов оркестър.

100 модели дефилираха през градината край Дунав

Актьорът Благовест Благоев беше водещ на ревюто в отделните точки на града

Финалът на ревюто бе на сцена край една от стените на крепостта Баба Вида, символът на Видин. Театрална програма бяха подготвили ученици и студенти на проф. д-р Александър Илиев със спектаклите " Седемнадесетгодишните", на който той е сценарист и "Амазонки" на Камен Донев. С живо в изпълнение се включи и Dé ВЯРА, позната от музикалния формат „Гласът на България“.  

Водещ на вечерта беше Деян Донков, който е от Видин и бе на сцената с контрастиращо авангарден на ефирността на момичетата моден сет, който се оказа, че е по негов дизайн (завършил е техникум по облекло и хранене „Вела Пискова“ в града).

На финала сцената заблестя от яркото присъствие на всичките 100 манекенки, сред тях и дама на 75 години, а нас небето на Баба Вида заблестя заря.

Целият този спектакъл, започнал в 18.30 и завършил в 22ч е записан с камери и дронове, а записите ще бъдат изпратени в централата на Гинес, където ще разгледат и ще се очаква дали ще признаят ревюто на Вяра Бориславова да влезе в книгата на рекордите на Гинес като най-дългото в света.

„Дори и да не успеем сега, догодина отново ще пробваме. Толкова съм вдъхновена от това, което се случи и благодаря за подкрепата на кмета на града д-р Цветан Ценков и още на над 350 души, които стоят зад целия този спектакъл, че отсега започвам да мисля за следващото ревю“, сподели в края на вечерта Вяра.

Част от моделите бяха предложени на благотворителен търг

В неделният ден в красивия комплекс на винарна „Бонония естейт“ на брега на Дунав, партньор на проявата се състоя благотворителен търг с част от тоалетите. Адв. Биляна Тончева, също родом от Видин, бе от първите, които наддаде и откупи прекрасна рокля в тюркоазено за дъщеря си. Бяха събрани 1700 лв., като с тях ще се положи началото на пространство в крайдунавския град, в което Вяра ще даде възможност момичета и дами да се докоснат до света на модата и изкуството и ще ги учим как може от парче плат да ушият красива рокля. 

В ролята на манекени бяха влезли много дами от различни поколения, но всички носеха изключително естествен заряд