fbpx Днес е Световният ден на водата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Днес е Световният ден на водата

В световния ден на водата, Българското каяк общество кани всички желаещи на изложба под наслов „Водата е живот – животът е хубав“. Откриването ще се състои тази вечер от 18:30 часа в градинката пред „Кристал“, срещу Военния клуб в София, а фотосите ще останат изложени до 31 март 2012 г.

Изложбата представя фотографии, запечатали моменти от спускания в бърза и спокойна вода, интересни райони в България и чужбина, вълнуващи мигове от състезания и водни походи, настроенията и невероятното чувство от общуването на човека с природата, стихията и силата на водата – преживявания, които фотографът успява да улови за части от секундата. Чрез тази експозиция членовете на каяк обществото надяват хората да осъзнаят красотата и важността на водата, това, което тя дава и което ние можем да й дадем, и това, което можем да загубим, ако не я пазим.

В България има редица проблеми по отношение на водното ни богатство. Реките са мръсни и неподдържани. Стопанисването на коритата е затруднено заради бюрократични спънки. Липсва адекватна система за контрол и превенция. Проблемите се коригират постфактум, след като се случат разрушителни бедствия. Има очевидна липса на отговорност, контрол и координация между държавните институции, които трябва да се грижат за това. Не съществува регистър на водоемите в България – държавата не знае колко водоема има, чии са и няма документи за това.