fbpx Дните на Белгия в България започнаха с връчване на престижното бизнес отличие Primus Inter Pares | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дните на Белгия в България започнаха с връчване на престижното бизнес отличие Primus Inter Pares

Новият посланик на Кралство Белгия у нас Н. Пр. Франсоа Бонтан откри официално 11-тите Дни на Белгия в България под надслов “Fun, Food & Technology”. Традиционното събитие се организира от посолството в партньорство с бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“. В клуба са представени голям брой белгийски компании с бизнес у нас.

Акцент в програмата на Дните в деня на откриването беше връчването на престижната бизнес награда „Primus Inter Pares“, като тази година темата на отличието са технологиите. На първо място бе отличена високотехнологичната компания от автомобилния сектор „Мелексис“, следвана от „Солвей Соди“ и „ДЗИ Общо застраховане“. Специалното отличие на журито бе присъдено на „БНП Париба“ за дебют на „Primus Inter Pares“ и новаторски подход в банкирането. Бизнес програмата на Дните на Белгия в България продължава на 11 ноември със семинара „Бизнес и технологии“.