fbpx До 2024 г. всички автомобили на Renault ще са с новото лого | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

До 2024 г. всички автомобили на Renault ще са с новото лого

етикети

При обявяването на плана Renaulution, нов диамант на Renault беше представен зад Лука де Мео, изпълнителен директор на Renault, както и върху решетката на Renault 5 Prototype.

"Диамантът е една от най-разпознаваните форми в световен план, както и в света на автомобилите. Това е семпла геометрична форма, със силна, мощна идентичност; предизвикателството беше да обновим тази форма, като й дадем смисъл и нови, съвременни ценности, за да пренесем марката в бъдещето." Жил Видал, дизайн директор на Renault.

В течение на своята история Renault няколко пъти подменя своята визуална идентичност. Но едно нещо не се променя от 1925 г. - диамантената форма, която служи като основа за логото. Веднага разпознаваема, тя е емблематична за марката.

Със своите ъгли, прилепени към предния капак на автомобилите от миналото, тази геометрична фигура е наложена от Луи Рено. Оттогава диамантът на Renault е преработен девет пъти с най-новата версия.

Създадена през 1992 г., макар и преработена през 2015 г., последната версия на емблемата на Renault започва да остарява. За да посрещне предизвикателствата на съвременната международна марка, но и многообразието от нейните полета за изява, особено дигитални, от 2019 г. нова версия е в процес на разработка, обяснява Жил Видал. „Балансът между признаването на наследството на марката и навлизането в нова ера, симв

"Интегрирахме го в Renault 5 Prototype за първи път. С оглед на ентусиазма и много положителните отзиви, които получихме за логото, решихме да го лансираме", каза Жил Видал.

И в миналото Renault използва линеен подход, за да иконизира логото си. През 1946, 1959 и 1972 г. Но вместо за следване на модерен тренд, Жил Видал обяснява, че „с линията става въпрос за разказване на история, тази на симбиоза, цикъл, път между два ромба, които са преплетени чрез оптичен ефект, създаващ допълване и впечатление за непрекъснато движение." Силно характеризираната форма е по-забележителна от стилистиката.

Това ново лого постепенно ще се прилага към автомобилите на Renault и ще се появи върху тези, които ще бъдат лансирани през следващата година. До 2024 г. цялата гама на Renault ще носи тази нова емблема.