fbpx До 2030 г. 95% от съставките в продуктите на L’ORÉAL ще са от възобновяеми растителни източници | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

До 2030 г. 95% от съставките в продуктите на L’ORÉAL ще са от възобновяеми растителни източници

Водеща снимка
Да

До 2030 г. 95% от съставките в продуктите на L’ORÉAL ще са от възобновяеми растителни източници

До 2030 г. козметичният производител L’Oréal се ангажира 95% от съставките в продуктите да бъдат получени от възобновяеми растителни източници, богати минерали или кръгови процеси и 100% от формулите да бъдат уважителни и щадящи към водните ресурси.

Този ход идва в момент, когато опазването на планетата е абсолютно наложително, а пандемията Covid-19 доведе до повишено търсене на продукти, които са едновременно полезни за здравето и безопасни за околната среда. На този фон L’Oréal отваря нова страница в научноизследователската и развойната си дейност, като ще постави природата в основата на създаването на възобновяеми алтернативи на петролните базирани съставки.

Следвайки подхода „Зелени науки“ и неговите постижения, Групата ще се фокусира върху устойчивото отглеждане на съставки и ще извлича най-доброто, което природата може да предложи чрез авангардни технологични процеси. Досега (до 2020 г.), благодарение на този подход, компанията постигна много: 80% от суровините на Групата са лесно биоразградими, 59% са възобновяеми, 34% са естествени или от естествен произход, а 29% от съставките, използвани във формулите на L’Oréal, са разработени в съответствие с принципите на зелената химия*.

Николас Йеронимус, заместник главен изпълнителен директор на L’Oréal, каза: „Със „Зелените науки“ отваряме нова страница в изследователската дейност на L’Oréal, която е основната движеща сила за компанията от нейното създаване. Нашата амбиция е до 2030 г. да можем да предложим на жените и мъжете по света по-ефективна и безопасна козметика, която зачита околната среда.“

За да постигне този преход, L’Oréal събра целия си набор от ресурси и познания в сферата на зелените науки, включително неотдавнашния напредък в агрономиката, заедно с новите разработки в биотехнологиите, зелената химия, науката за формулиране и моделиране. Групата е в непрекъснат процес на изграждане и на серия от стратегически партньорства с университети, старт-ъп компании и собствени доставчици на суровини.

Барбара Лавернос, главен директор за научноизследователска и развойна дейност, иновации и технологии, коментира: „Благодарение на „Зелените науки“ ние сме в състояние да се справим с всяко научно и техническо предизвикателство. Този смел, базиран на кръговата икономика подход ще ни позволи да постигнем нови нива на ефективност и да открием безпрецедентни козметични предимства без да правим компромис с качеството или безопасността, да създаваме красота с уважение към планетата.“

По-голяма прозрачност, за да се даде възможност на потребителя да прави отговорен избор

L’Oréal остава ангажирана с прозрачността. Групата продължава да въвежда нови инициативи за по-нататъшно подобряване на информацията и диалога с потребителите, давайки им възможност да правят информирани решения, следвайки ценностите си.