fbpx До Южна Америка през Китай с туристически автобус | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

До Южна Америка през Китай с туристически автобус

През безлюдните степни пейзажи или през заснежените планински била: за първи път тази година пътешествениците ще могат да открият Silk Road, да пропътуват дългия път на трансамериканската магистрала от Аляска до Тиера дел Фуего – и всичко това в гостоприемната компания на луксозно оборудван туристически автобус Setra S 515 HD от новото семейство на серията ComfortClass 500. Това, което ще наречем в бъдеще „най-дългото пътуване с автобус” в света ще се случи с любезното домакинство на туристическа фирма Аванти Райзен, като ще стартира на 8 април във Фрайбург и ще завърши на 22 декември в Ушуая, най-южния град в света. Или накратко: световен рекорд.
Инициаторът на този доста сантиментален проект е Ханс-Петер Кристоф, Управител на Аванти Райзен, който вече неколкократно е пропътувал разстоянието от южна Германия до Китай с комфортен туристически автобус Setra TopClass 400. Съвсем логично, той е повече от щастлив от възможността да изпълни следващата си амбициозна идея със Setra – марка, сама говореща за традицията в автобусите от Улм. "Що се отнася до мен, никога не бих се доверил на партньор, различен от Setra."

Благодарение на комбинацията от луксозни екстри и мощни, екологични двигатели Euro VI "BlueEfficiency Power", туристическите варианти на Setra са оптималното решение за пътувания на дълги разстояния. Благодарение на адаптивния круз-контрол, асистента за следене на пътното платно, както и иновативните системи за безопасност Continuous Braking Limiter (DBL), ESP и Front Collision Guard (FCG), S 515 HD покрива високите изисквания за безопасност днес и в бъдеще. Задвижването на туристическия автобус се ползва от всички предимства на 6-цилиндров редови, 10.7-литров двигател OM 470, с мощност 315 kW (428 кс) и максимален въртящ момент от 2100 Nm при 1100 об/мин. Двигателите Euro VI в комбинация с шестстепенна механична скоростна кутия GO 210 допринасят за динамика на пътя, непозната досега за клиентите.
В изпълнение от 12.3 м и категоризация места 5 звезди, новият двуосен модел ComfortClass 500 предлага неограничен комфорт и лукс за 40 пасажери.