fbpx Добри индикации за бизнеса на техническиа панаир в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Добри индикации за бизнеса на техническиа панаир в Пловдив

Къща, която може да се изгради за 17 дни, нови модели леки коли и тежка строителна техника впечатлиха министъра на икономиката Божидар Лукарски на Международния технически панаир в Пловдив. Фактът, че участват близо 800 фирми от 35 държави е добър индикатор за българския бизнес, заяви министър Лукарски в приветствието си, преди да пререже лентата на 71-ото издание на деловия форум. То продължава от 28 септември до 3 октомври.

На официалното откриване присъстваха и двама владици – Пловдивският митрополит Николай и Великотърновският митрополит Григорий, наред с посланици, дипломати, представители на бизнеса и пловдивската общественост.

България е изправена пред нови предизвикателства и трябва да се отвори към нови технологии и изделия, към нови методи за работа, каквито са демонстрирани и тук, каза още г-н Божидар Лукарски. Въпреки проливния дъжд, той отдели повече от час, за да разгледа експозициите.

В платата „3D техонлогии и строителство“ с интерес изгледа мапинг шоу, презентиращо иновации, бе заинтригуван от къща, която се строи за 17 дни и пести енергия. Нови модели автомобили задържаха вниманието на министъра в изложбата „Автосвят“. Той се възхити и от огромните машини, които видя в действие в Демонстрационния център за строителна техника.

Бизнесът има желание да инвестира в технологии и техника, за да създава продукти от ново поколение, и това се вижда на ЕСЕН 2015, изтъкна в приветствието си д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум. На него може да се видят над 40 новости.

Успяхме да подкрепим активните фирми дори в най-тежкия период и се радваме, че отново са тук, добави д-р Иван Соколов. Освен традиционните участници, присъстват 92 нови изложители. Очакват се 50 000 посетители.

Строителството и роботиката са основни акценти на изложениетото. Изложбата „Стройтех“ става „бърза писта“ за навлизане на върхови разработки в бранша, коментира д-р Иван Соколов. Според него голям интерес ще предизвикат роботите за индустрията и бита, които тази година са повече.

ЕСЕН 2015 показва и силен рестарт на изложбата за автомобили, възобновена под името „Автосвят“. Дилъри на повечето световни марки, присъстващи на българския пазар, са подготвили премиери и презентации на нови модели градски леки коли, лимузини, спортни автомобили, пикапи, камиони, автобуси, специализирана автотехника, дори АТВ-та и амфибии. Те се отличават с използването на повече системи за защита и за комуникация.

На панаира предприемачите ще открият и решения за намаляване на разходите, което ще има помогне да освободят средства за развитие на своя бизнес. Изложителите предлагат последно поколение изделия от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Съпътстващата програма включва над 25 събития.