Догодина излиза напълно електрически Peugeot Partner

Реализиран върху базата на обикновения Partner, новият Електрически Partner функционира с помощта на две групи литиево-йонни батерии с висока енергийна плътност и капацитет от 22,5 kW/h. Разположени в основата на автомобила и в задната част на каросерията, те запазват пътното поведение на Partner и полезните размери и пространство за товар.
Електрическият Partner разполага с компактен електрически мотор с мощност от 49 kW (67 к.с.) и моментен въртящ момент от 200 Nm. Куплиран към едностъпален редуктор с постоянно предавателно число, той създава усещането за динамика и гъвкавост от момента на потегляне и във всички режими на ускорение без да се налага смяна на предавки Автомобилът осигурява 170 км. пробег (в процес на хомологация) при нормален европейски режим (NEDC) позиционира Електрическия Partner като нова референция в сегмента на електрическите ванове.
За да има възможност за ежедневна употреба, Електрическият Partner разполага с два начина за зареждане на батериите: нормално зареждане (до 16А) от 6 до 9 часа и бързо зареждане (до 125А), позволяващо да се запълни 80% от капацитета на батерията за само 30 минути. Външният вход за нормално зареждане се намира в предната дясна част на автомобила, докато контактът за бързо зареждане заема мястото на резервоара в задната лява част. Търговското лансиране на новия модел ще бъде през второто тримесечие на 2013.

Facebook comments