fbpx Дори и в облачно време трябва да се нанася слънцезащитен крем | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дори и в облачно време трябва да се нанася слънцезащитен крем

Въпреки че 88%  от хората знаят, че излагането на слънце може да доведе до увреждане на кожата, само 18% от тях нанасят слънцезащитни продукти ежедневно. Това твърди проучване на американския бранд CeraVe, който представи подобрена версия на своя хидратиращ продукт за лице, сега със защитен фактор 30 за по-продължителна слънцезащита с ежедневна хидратация.

Според изследване на CeraVe повечето хора смятат, че когато не са пряко изложени на слънце, са защитени от увреждане. Освен това не смятат, че имат нужда от защита всеки ден, а само когато времето е слънчево.

Проучване на L'Oréal показва, че 57% от хората съжаляват, че не са защитили кожата си от слънчевите лъчи по-рано, затова никога не е късно да започнете да следвате рутина за грижа за кожата, която дава приоритет на слънцезащитата.

Но има и добра новини: първо, само около 23% от излагането на слънце през целия живот се случва до 18-годишна възраст, така че, ако започнете от днес, можете да се предпазите от допълнителни увреждания, и второ, като всеки друг навик, и за прилагането на SPF са нужни само 21 дни, преди да стане рутина, също като миенето на зъбите. Достатъчно е да нанасяте CeraVe крем с SPF30 върху лицето, шията и деколтето всеки ден в продължение на три седмици като част от сутрешната си грижа, и това скоро ще се превърне в един от по-полезните ви навици.

Според Melanoma Research Alliance, излагането на ултравиолетова радиация е причина за повече от 90% от всички ракови заболявания на кожата. Според Skin Cancer Foundation редовното ежедневно използване на SPF 15+ намалява риска от развитие на меланом с 50%, и е начин за запазване на красотата и здравия вид на кожата по-дълго време. Хората, които използват SPF 15 или по-висок ежедневно, показват 24% по-малко стареене на кожата от тези, които не използват слънцезащитни продукти ежедневно.