Два концепта от Chevrolet на салона във Франкфурт

Две концепции Chevrolet - Miray и Colorado Rally, които ще отбележат своята европейска премиера на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Докато мощният Colorado Rally Concept дава възможност за първи поглед към следващото поколение на този пикап от среден клас, футуристичните форми на Chevrolet Miray съчетава вдъхновен от реактивните изтребители външен вид с авангардна хибридна задвижваща технология.

Chevrolet Colorado е разположеният върху шаси с двойно предаване с двойна кабина. Големите предни светлини с LED-елементи, емблематичната за марката Chevrolet хоризонтално разделена предна решетка, пластично оформеният преден капак и мускулестите калници от фибростъкло са основните елементи, определящи облика на предната част на Colorado. Той се задвижва от 2.8-литров турбодизелов двигател и разполага с две лебедки с мощност 5.5 к.с., вградени в предната и в задната броня.

Показаният за първи път пред публика на тазгодишното автомобилно изложение в Сеул през месец март концептуален Chevrolet Miray предлага свежа интерпретация на типичните за дизайна на марката Chevrolet елементи, отдавайки дължимото и на традициите на марката в създаването на емблематични по своя характер спортни автомобили. Miray се задвижва от два свързани с предните колела електромотора с мощност 15 кВт, черпещи енергия от литиево-йонна акумулаторна батерия и гарантиращи движение с нулево ниво на емисиите в условията на градско движение. “Miray” на корейски език означава „бъдеще”.
Разположените в ъглите на каросерията карбонови спойлери спомагат за повишаване на прилепящата аеродинамична сила и подобряване на обтичането на Miray от насрещния въздушен поток. Погледната отгоре, кабината има уникална, наподобяваща шлифован диамант форма.
Вътрешното пространство се отличава с комбинация от четкан алуминий, естествена кожа, бяла текстилна материя и повърхности от „течен метал”, създаваща цялостно впечатление за пластичен устрем. Пътническото пространство е обгърнато от карбонова черупка, допринасяща за създаване на лека, но изключително стабилна структура. Извитото арматурно табло в стил „двоен кокпит” черпи вдъхновение от формите на емблематичния Chevrolet Corvette – това оформление е фокусирано изцяло върху водача, но едновременно с това въвлича и неговия спътник в динамиката на действието на пътя.

Моля коментирайте