fbpx Две банки ще финансират изграждането на хотел Marriott в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Две банки ще финансират изграждането на хотел Marriott в София

Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка съвместно ще предоставят 58.3 млн. евро (32 млн. евро и 26.3 млн. евро, респективно всяка една от тях), за да подкрепят финансирането за изграждането на хотел Marriott в София, първият хотел на реномираната международна веригата в България. 12-годишният заем ще бъде отпуснат на I Tower Development АД, компания, специално създадена за реализацията на проекта в България. ЧБТР действа като посредник по сделката. Проектът има за цел да посрещне нарастващото търсене на висококачествени бизнес, туристически и конферентни пространства в столицата. Строителството на внушителния хотел Marriott с 232 стаи се очаква да бъде завършено през 2020 г.

„Сградата на I Tower в София ще бъде внушителен строителен обект от ново поколение. Тя ще бъде построена в един от най-важните и активни райони на София. Гордеем се, че сме част от такъв знаков проект − съвместна сделка между двама кредитори, чуждестранни инвеститори и една от най-известните хотелски вериги по целия свят − Marriott. Ще подкрепим проекта, като ще осигурим и цялостно банково обслужване на сметките на клиента. Наш основен приоритет в Пощенска банка е да предоставяме на корпоративния сектор и гражданите бързи и ефективни пакети от продукти и услуги, съобразени с техните специфични нужди“, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

„През изминалите 11 години инвестирахме много време, усилия и ресурси в I Tower и за нас е удоволствие да си партнираме както с ЧБТР, така и с Пощенска банка за финансирането на нашия проект. Привличането на един от безспорните световни лидери в хотелиерството в лицето на Marriott е от решаващо значение и ще допринесе за обновяването и развитието на София с още една емблематична сграда. За експлоатацията на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови служители в различните отдели, предоставящи разнообразни услуги, отговарящи на високи международни стандарти. В допълнение към първия за София хотел Marriott, I Tower ще включва и 5 ресторанта, бутиков търговски център и жилищен комплекс с невероятна панорамна гледка над столицата. Развълнувани сме да започнем това предизвикателство с тези силни партньори и очакваме с нетърпение да превърнем проекта I Tower в реалност до 2020 г.“, каза Виторио Горри, председател на борда и изпълнителен директор на I Tower Development.