fbpx Джет ски състезание на река Дунав | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Джет ски състезание на река Дунав

Водеща снимка
Да

Джет ски състезание на река Дунав

За първи път джет ски състезание на река Дунав ще се проведе този уикенд в Никопол.

Специално подготвения градски плаж очаква състезателите от България, Гърция и Румъния. Над 30 участника ще стартират в третия кръг от Националния Джет Ски шампионат.

Организатори са Община Никопол и Българската водомоторна федерация, които са подготвили зрелищен уикенд (7-8 август )   на плажа в Никопол. Кметът на Община Никопол Ивелин Савов е познат с уменията си в моторните спортове. Той се справя отлично с управлението на ATV и джет и ще се включи в състезанието с джет в категорията на серийните машини. Неговата цел и мечта е да направи Никопол център на екстремните спортове по суша и вода.

 При децата отново ще ни радва 13 годишната Мари Петрова, която вече стартира в класа на жените, а двукратния републикански шампион Антон Горещилов (14 г) ще се пусне и в мъжките класове.. При най-мощните джетове . водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Марио Михалев- многократен джет ски шампион и претендентите Стоян Топалов, Мартин Димов  и Огнян Георгиев.    

По време на състезанието ще има и много водни атракции, слалом с джетове и акробатничи изпълнения с джет от Европейския Шампион Дени Делиман от Румъния.  Атракция ще бъдат и изпълненията с Флайборд от нашия представител в световния шампионат Атанас Михайлов.

Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 ч., когато река Дунав ще бъде озарена от светлинно шоу  и рок концерт.  Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на  градския плаж в Никопол, а стартовете са в събота 7 август от 10 час. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria и в събитието Nikopol Jet Ski Cup 2021.