fbpx EAS Batteries, част от Групата Монбат представи иновативна батерийна система за морския транспорт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

EAS Batteries, част от Групата Монбат представи иновативна батерийна система за морския транспорт

Уникалната батерийна система за ефективно пестене на гориво в морския транспорт EASy Marine® вече е одобрена за екплоатация. EASy Marine® се адаптира гъвкаво към ограничени пространства, увеличава сигурността по вода и намалява вредните емисии. Така EASy Marine® отговаря на трите основни предизвикателства на вътрешния и дълбоководния морски транспорт в света. Михаел Дойтмайер, управляващ директор на EAS Batteries GmbH, представи модулна батерийна концепция за морски транспорт по случай завършването на DNV-GL сертификацията на виртуално събитие в присъствието на мениджмънта на Монбат Груп днес в производствения център в Нордхаузен и отвори пътя й към масово производство.


“Инвестирахме в изключителна технология за бъдеще, което си струва да бъде изживяно, инвестирахме в сигурността на хората по вода и в опазването на околната среда чрез намаляване на вредните емисии. С подкрепата на Монбат
Груп, EAS Batteries успя да създаде модулна батерийна система за морски транспорт, която позволява на почти всеки собственик на плавателни съдове да постига тези цели на ежедневна база” казва Петър Бозаджиев, Главен оперативен директор на Монбат Груп. “EAS Batteries разработиха EASy Marine® за рекордно кратко време и успешно я представиха на пазара. Доверието, което гласувахме на подразделението си, бе повече от оправдано. Много се гордеем и поздравяваме целия екип с DNV-GL сертифицирането!”

Модулната пространствена концепция на батерийната система позволява на почти всеки собственик на плавателни съдове да преобразува задвижването си воптимизираща разхода на гориво хибридна система. Това е възможно благодарение на дизайна на батерията, който може да бъде адаптиран към почти всеки тип корабна архитектура. “Това е като лего за възрастни," споделя ръководителят продажби на EAS д-р Франк Дийл. Модулите позволяват гъвкаво комбиниране.

“Фиксираните, над два метра високи конструкции с батерии, вече са част от миналото”, казва Дийл. “С модулите на EASy-Marine® е възможно да се награждат нива подобно на стълби, така че наклонените стени вече не са пространствен проблем". До 1500 волта могат да бъдат свързани последователно - петдесет процента повече от обичайното.