fbpx eBay стартира глобална програма за бизнес развитие в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

eBay стартира глобална програма за бизнес развитие в България

 

eBay стартира в гр. Пловдив, програмата Export Revivial за обучение на малки и средни предприятия, за да им помогне да увеличат своя износ, като максимално се възползват от възможностите на онлайн търговията. Обученията се организират с подкрепата на Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив.
България е първата държава от Източна Европа, която се включва в специализираната програма, благодарение на която петдесет активни български компании ще получат възможност да подобрят интернет продажбите си и да засилят износа на готова продукция към милиони купувачи от целия свят. Обучителните сесии, водени от експерти от eBay, ще се провеждат в гр. Пловдив, който е един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.

Иновативната програма Export Revival помага на местните собственици на фирми да продават своите уникални продукти на световния пазар, като същевременно укрепват връзките в местната бизнес общност. Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.

Участниците в едномесечната програма - малки и средни предприятия от района на Пловдив ще се възползват от менторски насоки при активна работа в малки групи, за да се обърне индивидуално внимание на нуждите и особеностите на всяка компания. Избраните компании са от различни сектори, от производители на дизайнерски облекла, играчки за деца и артикули за дома и домашните любимци до фитнес оборудване, авточасти и специализирани машини. Курсът ще включва майсторски класове по основи на продажбите, логистика, маркетингови похвати, инструменти за популяризиране на стоките и други.

Във връзка със стартирането на програмата, заместник Министърът на икономиката Лъчезар Борисов каза:“ С тази инициатива се създават големи възможности за малките и средни предприятия в страната и за самата държава. Малките и средните компании създават голямата част от всички работни места в страната. Имайки предвид, че българският пазар е малък е необходимо да се насърчава навлизането на малките и средни предприятия на международните пазари.“