fbpx Една от най-зелените бизнес сгради Synergy Tower в София вече функционира | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Една от най-зелените бизнес сгради Synergy Tower в София вече функционира

„Фонд за недвижими имоти България“ (ФНИБ) официално откри Synergy Tower – бизнес сграда от ново поколение, която отразява най-актуалните архитектурни тенденции и се отличава с комбинация от високотехнологични, енергоспестяващи системи от най-висок клас. Разположена в „София Тех Парк“, Synergy Tower е проектирана и изградена така, че да отговаря на най-високите стандарти за здравословна работна среда, енергийна ефективност и устойчиво управление.  

„Комбинацията от иновативни технологични решения и нашия 18-годишен опит в сферата ни позволиха да реализираме проект. Той надминава очакванията на наематели и посетители на сградата“, коментира Тодор Брешков, председател на съвета на директорите на „Фонд за недвижими имоти България“ (ФНИБ).

16-етажната многофункционална бизнес сграда има РЗП от 50 761 м2. Иновативната фасада и напълно интегрираните технически системи помагат съществено да се намалят разходите за енергия и да се създаде изключително усещане за комфорт благодарение на естествената светлина във вътрешните пространства. Synergy Tower разполага с офис площи тип „open space" и търговски помещения с магазини, заведения за хранене и зони за отдих. Интериорът впечатлява с гъвкави решения, споделени работни места, пространства, доближаващи се максимално до уюта на домашна среда. На разположение на служителите и посетителите са и множество социални и спортни удобства, които повишават  тонуса и продуктивността.

Ha пoĸpивa нa сградата е изграден coлapeн пapĸ, ĸoйтo да пpoизвeждa минимyм 20% oт eнepгиятa, нeoбxoдимa зa фyнĸциoниpaнeтo ѝ

Сгpaдaтa отговаря на всички критерии за сертификация cъглacнo изиcĸвaниятa нa LЕЕD — световно признат cтaндapт зa зeлeни и ycтoйчиви cгpaди. Ha пoĸpивa нa сградата е изграден coлapeн пapĸ, ĸoйтo да пpoизвeждa минимyм 20% oт eнepгиятa, нeoбxoдимa зa фyнĸциoниpaнeтo ѝ. Инсталирани са и 40 зapядни cтaнции зa eлeĸтpoмoбили и над 300 паркоместа за велосипеди, ĸoитo са нa paзпoлoжeниe нa нaeмaтeлитe и гocтитe в cгpaдaтa, и насърчават тяхното екосъобразно придвижване.

Synergy Tower е създадена по дизайнерски проект на отличеното с много награди архитектурно студио „A&A Architects“.

Synergy Tower се намира на територията на „София Тех Парк“. Съгласно изискванията на „София Тех Парк“ не по-малко от 30% от офис площите в Synergy Tower са запазени за компании, които имат изследователска и развойна дейност във фокусните области за Парка и отговарят на определението за „високотехнологична компания“.

Сградата вече има първите си обитатели, сред които са Роберт Бош България, Software AG и INSAIT.