fbpx Една седмца на Лазурния бряг с новия Sony Xperia XA2 Ultra (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Смартфон лайфстайл ревю

Една седмца на Лазурния бряг с новия Sony Xperia XA2 Ultra (ВИДЕО)

Кой не мечтае да отиде на Ривиерата? Е, тази моя мечта се сбъдна и в първата пролетна седмица отлетях с директен полет от София до Ница до едно от най-красивите места в Европа – Cote d’Azur или Лазурния бряг както му казват. Неслучайно – просто вижте горната картичка и ще се убедите.

 

Въоръжена съм с няколко снимачни устройства, ако откаже едното в сюблимен момент да имам следващото. Защото какво е ако не снимаш, не си направиш селфи от мястото и не постваш на момента? Без това, значи никъде не си бил!

 

Най-важното ми устройство е новият SONY Xperia XA2 Ultra, чиято най-интересна част е, че той е проектиран специално за селфита. Признавам, че това действие не е от най-любимите ми, но този път се оказа, че много пъти именно селфито беше най-добрият вариант за „самоснимка” от място. Нали се сещате, че понякога ти става неудобно да молиш на този и онзи да ви снимат постоянно… Да не говорим, че ако сте инстаграмър – този смартфон е вашето решение. Щрак на яхтите на пристанището на Кан и в мрежата. Лайковете почват да валят.

Но, да започнем отначало. Бях впечатлена от най-яркият 6-инчов Full HD дисплей на Sony до момента, който съм виждала. Той е с широк и точен цветови обхват, с дизайн без видими рамки. Такава панорама може да направите, каквато дори и с фотоапарат с широк обектив трудно ще хванете. Телефонът е доста по-голям, но изключително удобен дори и за моята по-малка ръка и най-важното не се пързяля, няма да го изпуснете лесно, така както с някои други нови модели се случва. Вижте само тази прелест от Ница.

 

Специално за супер селфита имате две предни камери – едната е 16-мегапикселова, с оптична стабилизация на изображението (OIS), а другата 8-мегапикселова с 120° свръх широк ъгъл на заснемане. И двете са оборудвани със светкавици. Те осигуряват ясни изображения, независимо от осветеността и обстановката, и улавят повече хора и фон в селфи кадрите.

 

 

Специално, за да ви покажа какво селфи прави този телефон, записах и ВИДЕО от крайбрежния булевард на Кан Boulevard de la Croisette, което правя в движение, докато ходя назад, при лек вятър, който почти никога не спира там. Определено останах доволна от резултата:

С този телефон може да направите и страхотни снимки при различни условия и осветеност. 23МР модул на основната камера е с голям 1/2.3” Exmor RSTM for mobile сензор за изображения и чувствителност ISO 12800 за по-добри снимки при слаба светлина. Може да снимате и любимата си храна дори и в тъмни помещения.

 

 

Признавам, че оказах сериозен терор върху телефона и почти не спирах да снимам по цял ден. Всъщност на Ривиерата пейзажите и романтиката, просто те предизвикват да държиш постоянно телефона в ръка и да щракаш. А и бяхме отишли точно за това, да снимаме този приказен регион на Франция. Въпреки притесненията ми, че батерията на телефона няма да извържи – се справи повече от впечатляващо. Благодарение на голямата 3,5800 mAh батерия и мобилната платформа Qualcomm® SnapdragonTM 630 имате гарантирана спокойна работа с телефона през целия ден, а в дни, когато се използва твърде много допълнителна енергия, функцията Smart Stamina изчислява и оптимизира оставащия живот на батерията.

 

И като за десерт – точно докато отпивахме чаша вино на плажа в града на звездите – изведнъж блесна звезда – самият мосю Жан Пол Белмондо, макар и доста остарял (86 г.). Сещате ли се с колко смартфона беше облъчен? Но, не всеки ден се случва да попаднеш на такъв кадър… :). Е, само не успях да си направя селфи с него, защото просто не ми разрешиха, но доволна съм и на това:)

 

А на вас пожелавам да направите вашите страхотни селфита и моменти от ваканционните, които сигурно вече сте планирали и съвсем скоро ще започнат. И не забравяйте, че оръжието ви е SONY Xperia XA2 Ultra!

 

 

Пейзажните снимки са направени с Sony Xperia XA2 Ultra.