fbpx Едоардо Миролио е новият собственик на модния бранд "Dika" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Едоардо Миролио е новият собственик на модния бранд "Dika"

Италианският бизнесмен Едоардо Миролио обяви днес на пресконференция придобиването на  българския моден бранд "Dika". Той планира да популяризира марката извън България като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза в края на тази година. Също така ще разшири дейността и в страната с нови магазини в Бургас и Варна. В момента такива има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взел решението да купи "Dika" в края на 2017 г., когато предишният собственик прекрати дейността на компанията.
"Когато те разтрогнаха договорите със собствениците на площите, където се помещават магазините, ние ги взехме под наем. Купихме няколко от активите на "DiKa", както и тяхната търговска марка. Закупихме две фабрики за облекла в Сърбия - в Димитровград и в Пирот", сподели италианецът с български паспорт, който инвестира у нас от 2002 г., когато започва производство на вина в село Еленово. Днес той е собственик и на седем текстилни фабрики в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов.

"Брандът Dika има изградени традиции в класическата мода и посветен на професионалния живот на елегентната жена. Искаме да запазим тази философия, защото  вярваме, че всяка дама трябва да се чувства комфортно в своето официално облекло", допълни Миролио.