fbpx Екип с участието на „твоят БИЗНЕС“ стана победител в първото туристическо рали на Dacia | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Екип с участието на „твоят БИЗНЕС“ стана победител в първото туристическо рали на Dacia

Екипът, в който участваше главният редактор на списанието, стана шампион в първото по рода си туристическо рали, в което се включиха над 20 български жураналисти. Dacia Bulgaria и Safety Driving Academy огранизираха една изключителна надпревара, чиято цел беше да представи исторически, природни забележителности и хотелски комплекси на територията на България и да даде възможност на журналистите да покажат шофьорските си умения за безопасно шофиране. В рамките на два дни, отборите трябваше чрез правилна стратегия да посетят възможно най-много места от предварително дадени възможности. Условието беше да се движат по правилата за движение, защото всяко нарушение се следеше от GPS и носеше наказателни точки.

Всички отбори се състезаваха с автомобили DACIA, марка номер 1 автомобили в България за 2013 година. Целта бе да се покажат и възможностите на автомобилите Dacia, които за пореден път демонстрираха икономични двигатели, надеждност и добро пътно поведение. Журналистите бяха разделени на отбори и в рамките на два дни трябваше да обиколят предварителнообозначени места на територията на страната. Условието беше да спазват всички правила за движение по пътищата защото всяко нарушение се следеше от GPS и носеше наказателни точки. Всеки отбор сам определяше маршрута си и от правилната му стратегия зависеше колко най-много места ще може да посети. Част от посетените места включваха: Бобошевски манастир „Свети Димитър“, Земенски манастир „Свети Йоан Богослов“, Роженски манастир „Рождество Богородично“, Язовир „Белмекен“, пещера „Проходна“, панорама „Плевенска епопея 1877“, къща – музей „ Иван Вазов“.

Отоборът на победителите в първото издание на ралито - Ина Георгиева (сп. Твоят бизнес), Леонид Селиктар (auto-press.net) и Красимир Ръджов (сп. Club S1), се състезаваше с Dacia Duster. След тях в класирането се нареди отборът на Ангел Сергеев (autoclub.bg), Кристиан Костурков (в-к Стандарт) и Ради Ангелов (Driver.bg), а третото място заеха Димитър Пунев (topcars.bg), Драгомир Попов (investor.bg) и Петър Захариев (в-к Сега).

Организаторите наградиха и „Най-безопасният екипаж“ за двата дни на ралито – Искрен Пламенов (avtostrast.eu) и Мирослав Николов (Auto Motor und Sport). „Снимка на Dacia Touristic Rally” бе направена от Екатерина Дончева (сп. Езда), Виктор Узунов (ТВ предаване „Скорост“) и Денислав Стоянов (в-к Монитор).

Марката Dacia придоби пазарен успех след лансирането на Logan през 2004, регистрирайки до момента 2,7 млн. автомобила в Европа и Средиземноморския басейн. За по-малко от две години Dacia разшири и обнови цялата си моделна гама. Тя се състои от атрактивни автомобили, снабдени с оборудване, което клиентите търсят в цялата гама, и с избор от модерни двигатели, задвижвани от бензин, дизел или LPG.

Dacia се възползва от опита в сферата на качеството на Renault group. За да развие връзка на доверие с клиентите, всички модели се предлагат с 5-годишна/100 000 км заводска гаранция.

„Творецът“ на ралито бе известния български шампион в близкото минало Владимир Илиев, а техническата огранизация бе реализирана от Safety Driving Academy. Това е първата по рода си академия за безопасно шофиране в България, основана през 2008 г. от осемкратния рали шампион на България – Димитър Илиев.

От началото на 2014, Димитър Илиев е посланик на Dacia в България, като идеята е българското общество да научи за успехите на безспорните лидери на българския автомобилен пазар и рали шампионат. Взаимоотношенията между Димитър Илиев и Dacia се основават на идеята, че безопасността на пътя е приоритет номер едно за двете страни. Също така, Safety Driving Academy използва за обученията си пет автомобила Dacia.