fbpx Екофешън | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Екофешън

Екофешън

Един от успешните модели в автомобилостроенето безспорно е малката Corsa, която завоюва своите позиции още от 1982 г. и днес продължава да заема сериозно място на световните пазари. През всичките години автомобилът е запазил своята практичност, като е еднакво удобен и за дамите, и за мъжете. Но в последната версия, която вече е и в България, Corsa има изключително модерен и съвременен вид, като носи новите белези, отличаващи в последните години Opel. Днес тя е още по-динамична, носеща експресията на съвремието, дръзка и предлагаща високо оборудване, което прави пътуването дори на дълъг път удоволствие.

Стилистичната промяна идва още в предната част с промяната на решетките. Долната решетка е станала по-широка и по-висока, като хоризонталните елементи са заменени с квадратни. Емблемата на Opel е интегрирана в оформената по нов начин по-масивна и пластична по форма хромирана лайстна – така тя се забелязва отдалеч и допълва съвременната визия. Нови за модела са и „крилообразните” дневни светлини, които вече познаваме от голямата сестра Insignia. Новите светлини за мъгла имат хромиран елемент, който допълва летящия дух.

За експресивната външност допринасят и новите цветове на модела - на мен се падна вечно модерното лятно зелено, наречено Grasshopper, което тук е със специфичен оттенък. „Куклата” може да избира и други екзотични цветове за одеждите си като Tabasco Orange, Steel Blue, Guacamole или пък Henna. Действително всичките и отиват еднакво добре. Все пак едни от основните клиенти на автомобила са млади хора.

Интериорът предлага много свежест и практични удобства, като всички нива на изпълнение са с нови текстилни материи и декоративни елементи. Качеството на детайлите е изключително високо и материята на таблото е много приятна на допир. Corsa предлага съвременни удобства, които вече са станали част от всекидневието ни. Bluetooth функцията, съвместима с iPhone, позволява да говорим безопасно докато шофираме. Новата навигационна система (опция), която е Touch & Connect разполага и с интелигентна функция за всекидневни пътувания, използваща информация за изчисляване на алтернативни маршрути в случаи, ако има проблеми с трафика дори в случаите, когато навигационната система не е активирана. Ако сте неразделни със своя iPOD имате пълни възможности за управление и браузване на съдържанието без допълнителни кабели и адаптори. Може да използвате директно и флашка с USB-връзка.

Автомобилът, който си заслужава да опитате, е с екологичната и иновативна система Start/Stop, която за първи път се интергрира в новият Opel Corsa и е част от серийното оборудване на ecoFLEX. Двигателят е 1,3 CDTI 70 кВт/95 к.с. Докато бях с автомобила не малко хора се спираха за да попитат с недоверчива усмивка – «Наистина ли харчи 3,5л/100 км?» Със сигурност мога да кажа – да, ако карате с 90км/ч. Разбира се, не шофирах с тази скорост, но пътувайки на дълъг път с нормална скорост от 120 км/ч. разходът ми отбеляза около 4,4 л., което е повече от добре. Голямото предимство на системата е в градското движение – там разходът стига до 4,2 л!

При автоматичната система Start/Stop, при престой на светофар например, двигателят изгасва автоматично при изключване от скорост и освобождаване на педала на съединителя. При потегляне, щом натиснете педала на съединителя, двигателят автоматично стартира без никакво замисляне, още докато наместите лостът на първа скорост. Няма опасност да задържите колоната (освен ако се „заблеете” – често срещано състояние на българските шофьори). Важна подробност – не си мислете, че ако чакате 60 секунди на червен светофар ще плувнете в пот, защото всичко в автомобила спира да работи - напротив - климатикът продължава да действа. В същото време кормилната уредба и спирачната система запазват действието си през времето, в което двигателят е прекъснал работа.
Разбира се, Corsa се предлага и с конвенционални мотори с мощност от 65 до 192 к.с. Каквото и да изберете ще изпитате удоволствие от подновения модел.

Facebook коментари