Ексклузивна премиера на първия SUV на Jaguar - F-PACE

„Днес присъствате на революцията на Jaguar и това ще остане в историята“ - това каза Димо Николов, изп. Директор на Мото Пфое по време на ексклузивна предпремиера на новия Jaguar F-PACE.

България е първата страна от дебютната европейска обиколка на автомобила след показването му на изложението във Франкфурт през 2015 г. Автомобилът ще остане в страната няколко дни, преди да продължи турнето си.

F-PACE е първият кросоувър на марката, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили Jaguar, заедно с ненадмината динамика и ежедневна практичност. Разработен с олекотена алуминиева архитектура, изцяло новият F-PACE изпълнява обещанията на революционния концептуален автомобил C-X17 и комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции с характеристики, вдъхновени от F-TYPE като мощна задна част, въздухозаборници на калниците и отличителна графика на задните светлини.

Премиум системата InControl Touch Pro е базирана на 10,2-инчов сензорен екран с мощен четириядрен процесор и твърдотелен диск и работи с ултра-бърз Ethernet.

Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента.

Моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к. с. и механична трансмисия тежи едва 1 665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. на F-TYPE под изваяния алуминиев капак, изцяло новият F-PACE ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди преди да достигне електронно-ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

Системата за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при необходимост при новия F-PACE е най-усъвършенстваната система на Jaguar и има най-голям капацитет на въртящия момент.

Всеки, който желае да види на живо първия кросоувър в историята на британската марка може да го направи от 8-ми до 17-ти в шоурум Jaguar Мото-Пфое София и от 18-ти до 24-ти в шоурум Jaguar Варна.


 

Моля коментирайте