fbpx Електрическият Volkswagen ID.5/ID.5 GTX с премиера в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Електрическият Volkswagen ID.5/ID.5 GTX с премиера в София

Новия изцяло електрически SUV-купе ID.5/ID.5 GTX ще отпразнува своята премиера по време на автомобилния салон в София през следващата седмица. Софийският автосалон е първото публично събитие в света, на което моделът ще бъде официално показан на широката публика на живо.

На щанда на Volkswagen, посетителите на Автомобилен салон София 2022 ще могат да видят флагмана в ID. семейството – топ версията ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощност от 299 к.с., решен в спортно сив цвят.

Новият ID.5 и новият ID.5 GTX са шестите напълно електрически модели, които се присъединяват към ID. семейство. Volkswagen ID.5 е SUV купе от чисто ново поколение с премиум стандарти. Той идва на пазара като ID.5 със система за задвижване на задните колела със 128 кВт (174 к.с.) или 150 кВт (204 к.с.) и със задвижване на всички колела ID.5 GTX с 200 кВт (299 к.с.)*. Всеки модел от тази продуктова линия е силен характер, който обединява качествата на ID. семейство в уникален дизайн - колкото елегантен, толкова и изразителен. ID.5 предлага ново усещане за простор, заедно с иновативни решения за работа, интерфейс човек-машина (HMI), инфотейнмънт и асистиращи системи.

Най-новото поколение ID. софтуер предлага редица предимства по време на зареждане. Когато са свързани към DC зарядна станция със съответната мощност, моделите с батерия от 77 кВтч вече могат да зареждат до максимален капацитет от 135 кВт – подобрение спрямо предишния максимум от 125 кВт – при зареждане от 5 до 80% състояние на заряд (SOC), съкращаване на времето за зареждане с до девет минути в сравнение с предишните времена. Това означава, че ID.5 се зарежда за 29 минути, а ID.5 GTX за 36 минути за следващите 390 км или съответно 320 км.