fbpx eMAG отваря шоурум у нас догодина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

eMAG отваря шоурум у нас догодина

eMAG отваря шоурум у нас догодина

Електронната платформа eMAG.bg ще заработи с българско дружество през 2018 г. Това бе обявено при официалното откриване на новия офис на компанията в София Другата новост е, че през следващата година ще бъде открит и шоурум на онлайн ритейла.

Компанията вече има изградени отношения с местните доставчици и представители на международните марки, за това и логичното развитие е локалното закупуване и зареждане със стока.
Съкращаване на времето за доставка също е приоритет на компанията. На някои пазари eMAG предлага дори доставка на поръчан продукт в рамките на 2 часа, която е много популярна сред потребителите и ще бъде тествана възможността за имплементиране и в България.

Очакванията са Marketplace платформата да надмине 2000 доставчика до края на годината. Освен че офертите на българските доставчици достигат при търсене до потребителя наравно с предложенията на eMAG, местните компании ще имат възможност да продават и на чужди пазари, на които е представена платформата.

„Потенциалът за развитие на eMAG в България е голям. eMAG достига до 4 процента от ежедневния онлайн трафик в страната. При големите кампании, които правим, този процент е още по-голям. За това и ще продължаваме да инвестираме в развитието на платформата и да се фокусираме върху потребителското преживяване по време на пазаруване, каза Юлиан Станчу, изпълнителен директор на Данте Интернешънъл.

„За годините, през които eMAG оперира в България, се наложи устойчива тенденция на миграция – от офлайн към онлайн покупки, която продължава и в момента. Причините за това са очевидни – няма значение кога и откъде пазарува потребителят. Той получава несравнимо разнообразие от оферти и пълна сигурност при пазаруване онлайн, вкл. много по-лесна възможност да върне продукта и да се възползва от гаранционното му обслужване, без да излиза от вкъщи. През 2016-та привлякохме 141 000 нови потребители (спрямо 2015-та год.) и продължаваме да работим усилено, за да можем да се похвалим с още по-добри резултати за 2017-та година.“ , сподели Стефана Здравкова, директор на eMAG в България.