fbpx Ericsson демонстрира пренос на HD глас през комерсиален TD-LTE смартфон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ericsson демонстрира пренос на HD глас през комерсиален TD-LTE смартфон

етикети

Ericsson демонстрира гласова услуга с HD качество и видео разговор върху TD-LTE (VoLTE), използвайки комерсиални LTE смартфони в своята иновативна лаборатория (Wireless Innovation Lab & Demo Center) в Шанхай. Това е първият път, в който комерсиален 4G телефон се използва за представяне на HD глас върху TD-LTE и бележи ключов момент в развитието на TD-LTE екосистемата, позволявайки на операторите в света да предоставят висококачествени гласови и видео разговори на TD-LTE абонати.
Телефонът, ползван за представянето, беше 4G смартфонът на Sony - Xperia SP M35t, който поддържа TDD/FDD LTE, TD-SCDMA, HSPA и GSM върху 13 ленти. Xperia SP M35t беше представен публично и ще бъде пуснат в продажба, веднага след даването на 4G лицензите в Китай.
За осъществяването на HD гласов и видео разговор, по време на демонстрацията, бяха ползвани цялостни опорна и преносна мрежови инфраструктури на преносна мрежови инфраструктури на Ericsson и Core & IMS възли, локализирани във VoLTE компетентния център на Ericsson в Анянг, Южна Кореа.
Този февруари Ericsson подкрепи China Mobile в демонстрацията на първия в света HD VoLTE разговор между TD-LTE и LTE FDD на Световния мобилен конгрес в Барселона.