fbpx Естетичната медицина решава няколко проблема наведнъж | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Естетичната медицина решава няколко проблема наведнъж

Комбинирани методи решават конкретни проблеми в естетичната медицина. Ако имате повече килограми, открили сте първите бръчки или страдате от косопад, не бива да разчитате само на едно средство, а на комплекс от различни процедури за радикален резултат. Това стана ясно на наскоро провелия се втори европейски конгрес по антиейджинг медицина в Париж, в който участваха страни като Швейцария, Англия, Германия, Франция, Италия, Австрия.

“Комбинираното третиране на определени проблемни зони води до по-добър и дълготраен ефект.” – разказва д-р Сияна Живкова, дерматолог от столичната Jewel skin clinic, която присъства на конгреса. “За мастните депа има няколко възможности – дренаж с апарата Icoonе, който чрез своите накрайници с различни микроролери разнася натрупаната лимфна течност, стягане с лазерен радиочестотен лифтинг с Elos технология, инжекционна липолиза (при инжекционната липолиза стените на мастните клетки се разрушават от активните вещества и възможността да се напълнее на същото място е сведена до минимум) и лифтираща мезотерапия.” При бръчките от една страна има намаляване структурата на лицето и изконсумиране на подкожна мазнина, а от друга страна повече кожа. Как да решим проблема? Специалистите са категорични, че с един метод е невъзможно това да се случи.

“Ако запълним отвън с филър, то отвътре трябва да стегнем с лазер с Elos технология. Двустранното третиране предотвратява по-нататъшни сериозни интервенции. “ – обяснява д-р Живкова. При оплешивяването е ясно, че става дума за генетична предразположеност или хормонален дисбаланс. Справянето с този естетичен недостатък може да се случи, освен с трансплантация на коса, и с мезотерапия, коментират експертите.

Иновативната реструктурираща мезотерапия за коса, специално разработена, за да решава различни проблеми като косопад, дехидратацията на скалпа, пърхот и чупливост на косъма. “Клиничните изследвания показват, че тази технология позволява да бъде използвана като допълнение към хирургическия метод за имплантация на коса.” – разяснява ползите от мезотерапията д-р Живкова.

Специално от Париж, у нас идва и една експресна грижа – т.нар Wow маска. Тя е чудесно средство за всички дами, които искат да излеждат блестящи и сияйни преди важно събитие. Уникалната формула с Argireline Peptide, RMCP – Complex, Collagen Matrix и TCD-Technology свива порите, заглажда фините бръчки, хидратира в дълбочина и премахва уморения вид на кожата.

За най-деликатната зона около очите и нейните проблеми също се предлагат няколко решения. Кожата около очите е с дебелина едва 0,1 мм, в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат, а тя е подложена на постоянно влияние от околната среда и въздействието на нашите емоции. Появата на бръчките в тази област на лицето е почти неизбежна. Безоперативен лифтинг – EYЕS със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие – намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, придава блясък и тонус на околочния контур. “Алтернативен метод за клепачи и смекчаване на гневната бръчка е коагулирането на горен клепач с ток. Нова техника за апликация на ботокс с революционна спринцовка с прецизно дозиране пък позволява запазването на мимиката и фиксирането на веждите така, че те да застанат напълно естествено, а не да имат гротескен вид. ” – обяснява д-р Сияна Живкова и допълва, че идеалните вежди са тези, които са в хармония с останалата част на лицето. Те са строго индивидуални и зависят единствено от анатомията, полът, възрастта и мимиките, които конкретният човек прави.

Новите прецизни инжекционни техники, инжектори и системи обещават да улеснят работата на специалистите и да не причиняват болка. Те са разработени така, че да няма загуба на продукт и да няма дискомфорт за пациента. Използват се при поставяне на ботокс (3DOSE NEW BONT DOSE SYRINGE), при карбокситерапия и мезотерапия (Concerto), за заличаване на тату (Magic Pen).