fbpx Ето го първият изцяло електрически Jeep, който ще бъде на пазара през 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ето го първият изцяло електрически Jeep, който ще бъде на пазара през 2023 г.

Първият изцяло електрически Jeep® ще бъде пуснат на пазара през следващата година. Снимки на новия модел бяха показани за първи път по време на представянето на стратегическия план Dare Forward 2030 на концерна Stellantis от неговия главен изпълнителен директор Карлос Таварес.

От следващото десетилетие Stellantis планира да предлага в Европа само електрически автомобили. Дотогава концернът ще лансира повече от 75 електрически модела, а годишните продажби на електрически превозни средства на Stellantis в световен мащаб ще достигнат 5 милиона броя.

Първият изцяло електрически модел на Jeep ще разшири електрифицираната гама на марката и е поредната крачка към реализирането на визията за свобода с нулеви емисии. Въвеждането на модела на пазара в европейските държави се очаква да стане през първата половина на 2023 г. Повече информация за автомобила ще бъде разпространена в следващите месеци.

В момента Jeep предлага електрифицирани версии на своите модели с два типа хибридно задвижване. Моделите Wrangler PHEV, Compass PHEV и Renegade PHEV със зареждане на батерията от външен източник разполагат със система за задвижване на четирите колела, която позволява движение при всякакви условия с типичната за марката безкомпромисна проходимост, без да се замърсява въздуха. Новите версии Compass e-Hybrid и Renegade e-Hybrid са оборудвани с компактна батерия, която се зарежда по време на движение от енергията при намаляване на скоростта. Тези версии се отличават с много ниски нива на отделяния въглероден диоксид и могат да се движат в изцяло електрически режим на кратки разстояния.

В стратегическия план Dare Forward 2030 е залегнала целта концернът Stellantis да се превърне в климатично неутрална компания до 2038 г. До края на десетилетието продажбите на една трета от превозните  средства ще преминат през онлайн канали.