fbpx Everty инвестира €100 милиона в България през следващите четири години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Everty инвестира €100 милиона в България през следващите четири години

Everty – международен инвеститор в първокласни бизнес и ваканционни имоти, обяви своите планове за инвестиции в България в размер на до 100 млн. евро през следващите четири години. Международната компания за недвижими имоти търси да придобива и управлява офис сгради в София и в големите градове на страната, както и разглежда възможности за развитие на портфолио от хотелски активи.

Компанията избира България за своите инвестиционни намерения, тъй като вижда сериозни бизнес възможности в страната. YNV Group, част от която е Everty, присъства активно в България от 10 години, чрез друга своя компания - Tek Experts, един от големите и перспективни работодатели в страната, който предоставя бизнес решения и ИТ услуги за световни технологични компании. 

„България, заедно с други европейски пазари, е перспективно място с добри   дългосрочни възможности за  висока доходност в офисния сегмент. В момента ние се фокусираме върху придобиването на офис сгради с потенциал за висока добавена стойност и тяхното последващо ефективно управление, като откликваме на високите изисквания на модерните бизнеси“, споделя Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на Евърти България и ръководител на българския екип.

Инвестицията в България следва придобиването от Everty на Перформ Бизнес Център, 40 000 кв.м. офис сграда в центъра на София, закупена през 2019 г. Компанията се ангажира да поддържа, управлява и развива широк портфейл от ексклузивни имоти за минимум 15-годишен период от време, чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава амбициите ѝ за дългосрочно присъствие на пазара. 

Everty вече разполага с ексклузивно портфолио от офисни сгради на стойност 200 милиона щатски долара в Нигерия, Коста Рика, България и САЩ, както и отчита нарастващ дял в сегмента на ваканционните имоти в Гърция и Коста Рика. Компанията планира да вложи до 100 милиона евро в България през следващите четири години, в допълнение на други 100 милиона щатски долара инвестиции в Коста Рика, което бе обявено миналия месец.