fbpx Фалшификатор №1 в света с изложба в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фалшификатор №1 в света с изложба в София

Фалшификатор №1 в света с изложба в София

Проф. Даниеле Донде, известен като Фалшификатор №1 в света, идва в България с ново амплоа. За първи път у нас той ще представи необикновената си идея за развитието на модерното изкуство. Специалистът, познат от изложбите на най-добрите фалшификати на световните майстори в живописта, е започнал нов експеримент. Той пресъздава великите художествени произведения, но не на платно, а на старинни струнни музикални инструменти, всеки от които сам по себе си е скъп шедьовър.

Роден и израснал в града на най-добрите лютиери - Кремона, Даниеле Донде обръща поглед към сътворените там най-ценни струнни инструменти в света. За своите „музикални” скулптури художникът е използвал автентични виоли, цигулки и виолончела изработени от школата „Антонио Страдивари”.

Художникът за първи път именно в София ще представи експозиция от 50 изрисувани стари струнни инструменти. Неговата най-нова колекция се нарича Страдивари рок: „Скулптури, изваяни от музика”. Страната ни е избрана за премиерата на този нов жанр в изкуството, заради паметта на един наш изтъкнат сънародник – Койчо Белчев. Белчев бе наследник на прототипа на някогашната империя “Никотиана” от романа “Тютюн”. В неговата богата биография фигурираха познанства и бизнес връзки с едни от най-известните личности на планетата за последните 50 г. Преди да почине преди три години Белчев бе съдружник на проф. Донде в създаването и експонирането на световните фалшификати на най-големите художници.

Симбиозата между двамата ражда стотици изложби на оригинални фалшификати, които намират място в домовете на звезди като София Лорен, Шер, Мадона, Франк Синатра, Арнолд Шварценегер, Хулио Иглесиас, принцеса Даяна, принцът на Монако – Албер, кралят на Саудитска Арабия, папа Йоан Павел II и др. световни величия.

Донде извървява дългия път от Стардивари до Анди Уорхол и създава първите в света виолини – скулптури. Върху старинните музикални инструменти посетителите на изложбата ще видят фрагменти от картини на Ван Гог, Густав Климт, Моне, Моделиани, Дега, Пикасо, Шагал, Ботичели, ликовете на Анди Уорхол, Майкъл Джексън и други популярни лица. Изкусно изрисувани и украсени със злато, скъпоценни камъни, кристали от Мурано и Сваровски, старинните музикални инструменти са превърнати в луксозни произведения на изобразителното и приложното изкуство. Този напълно нов жанр топ фалшификаторът нарича „Попарт италиана”.

Известно е, че проф. Донде е неустоимо привлечен от харизматичните жени на нашето време. В изложбата „Скулптури, изваяни от музика” ценителите на изящното ще могат да се срещнат с потретите върху платно на легендите Мерилин Монро, Одри Хепбърн, София Лорен, Бриджит Бардо и Грейс Кели – блестящи, обсипани с брокат и инкрустирани с кристали. Експозицията ще включва още картини.