fbpx Фармацевтични, IT и аутсорсинг компании ще движат офис пазара през 2010 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фармацевтични, IT и аутсорсинг компании ще движат офис пазара през 2010 г.

етикети

Раздвижване на пазара на имоти в България през тази година очакват от консултантската компания King Sturge. Те прогнозират повече сделки и по-осезаем интерес от страна на чуждестранните инвеститори в сравнение с изминалата 2009г. Най-предпочитаните от фирмите райони за наемане на офис в София в момента са топ-центъра и районите около бул. България, Тодор Александров, Цариградско шосе. Около 140 хил. кв. м. нови офис площи ще влязат в експлоатация тази година, като голяма част от тях са в периферията на града.

Големите вериги за хранителни стоки, както и магазините от типа „Направи си сам”, ще останат основните играчи на пазара на търговски площи у нас и през тази година. Спецификата при индустриалните имоти пък е, че повечето компании предпочитат да изградят свои сгради, вместо да избират от това, което се предлага на пазара. Причините са изгодните цени на парцелите за строеж, както и стремежът площите да отговарят на всички изисквания, които конкретната фирма има.