fbpx Фестивал на социалното предприемачество отваря шатри в София от 15 до 18 юли | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Фестивал на социалното предприемачество отваря шатри в София от 15 до 18 юли

В средата на месец юли в София в Амфитеатър Sofia Ring Mall ще се проведе първото издание на Фестивал на социалното предприемачество и ще събере на едно място социални предприятия от цялата страна. Целта е да да се даде по-голяма гласност на каузите, дейностите, изработката и предлагането на продукти с добавена стойност на социалните предприятия. Организатори на инициативата са Български център за нестопанско право и платформата за продукти с кауза – ДарПазар. В рамките на фестивалните дни посетителите ще имат възможност да се включат в набор от дейности и инициативи, посветени на значението от това да осигуряваме трудова заетост на хора от уязвими групи.

15 – 18 юли: ДарПазар в Sofia Ring Mall

От 15 до 18 юли ще се проведе празничен базар с главни действащи лица – социалните предприятия. Посетителите ще открият не само огромно разнообразие от красиви, практични и вкусни продукти, но ще се срещнат със сърцати хора, които стоят зад направата на подаръци с добавена стойност. Ще имат възможност да научат историите на предлаганите продукти, кой ги прави, защо, какви съдби са преплетени и как една покупка може да окаже положително въздействие. 

15 юли, 11:00 – 17:00 часа: Да пораснем заедно: идеи и действия за по-добро утре

Заедно с общността социални предприятия и отговорни компании с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика ще бъде обърнато специално внимание на това как социалните предприятия стигат до пазари, кои са добрите примери, предизвикателства и нови възможности. 

16 юли, 11:00 – 13:00 ч.: Speed dating със социални иноватори

Млади хора, студенти и социални предприемачи могат да се срещнат, да се опознаят, да генерират идеи, да обменят контакт и да обсъдят потенциални бъдещи партньорства.

16 юли, 17:00 – 18:00 ч.: Церемония по награждаване на финалистите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ 

17 и 18 юли, 11:00 – 13:00 | 16:00 – 18:00 ч.: Творчески работилници с ДарПазар

Направи си сам подарък с кауза! Организаторите канят всеки желаещ да стане част от работната атмосфера на творческите социални предприятия, които се занимават с изработка на красиви и практични изделия за спомен.