fbpx Фикосота с ново дарение от 600 теста за COVID-19 за община Шумен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фикосота с ново дарение от 600 теста за COVID-19 за община Шумен

Фикосота с ново дарение от 600 теста за COVID-19 за община Шумен

В рамките на кампанията “Помогни сега”, “Фикосота” дари бързи тестове в Шумен. С тях ще бъде направено скринингово изследване за COVID-19 на най-рисковите групи, работещи на първа линия в здравни и социални заведения, и на тези, които имат пряк контакт с хората по време на работа. Проби ще се вземат от служители в МБАЛ, Центъра за спешна медицинска помощ, КОЦ, ДКЦ1, РЗИ, лични лекари, полицаи и социални работници. 

Това реши на свое заседание днес Общинският кризисен щаб, свикан от кмета Любомир Христов. В него участваха директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова, директорът на МБАЛ д-р Димитър Костов, управителят на КОЦ д-р Сотир Караниколов, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Илиян Илиев, председателят на Сдружението на ОПЛ в Шумен д-р Милен Чолаков, зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова и директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим.

Целта на тестването е хората да бъдат спокойни, че тези, които ги обслужват, са здрави. Кръвните тестове са австрийско производство и са предназначени за откриване на антитела след прекарано заболяване или на инфекция в организма в момента на изследването. Резултатите са достъпни в рамките на 10 минути според клиничното описание на продукта.

Всички, които се подлагат на бързите тестове, подписват документ, с който ще дадат  своето съгласие, че личните им данни могат да се използват от здравните власти в случай на положителна проба за коронавирус.
С други 600 теста ще бъдат изследвани работници и служители във фирмите „Фикосота“ и „Теси“, съобщи управителят и собственик на „Фикосота“ Красен Кюркчиев, който инициира кампанията „Помогни сега“ на територията на община Шумен. 

Facebook коментари