fbpx Филмовият фестивал в Кан си партнира с Renault | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Филмовият фестивал в Кан си партнира с Renault

Филмовият фестивал в Кан си партнира с Renault

Международният филмов фестивал в Кан отново партнира с Renault за своето 72-тото издание, което ще се проведе от 14 до 25 май 2019 г. Официалният автопарк ще се състои от 300 автомобила Renault, сред които Renault ESPACE, TALISMAN, TWIZY и ZOE. Renault ще организира над 20 000 трансфера до филмови премиери, интервюта и до червения килим.

Киното предлага познаваемост в световен мащаб, включително на ключови пазари като Китай, Бразилия, Индия, Латинска Америка и Русия. „Това е истинско предимство за марката Renault и нашите автомобили, чрез които можем да демонстрираме технологии и изтънчен дизайн в медиите по цял свят,” заяви Клод Юго, Директор Връзки с обществеността в Groupe Renault.
Всяка година около 40 автомобила Renault участват в около 200 телевизионни предавания и филми, включително френските сериали „Черен барон“ и „Десет процента“ и филмите „Жена на война“ на Бенедикт Ерлингсон и „Видение“ от Наоми Кавасе.

Alpine A110 в новия филм на Клод Льолуш

„Тази година Alpine A110 изиграва фантастична роля в „Най-добрите години от един живот“, най-новия филм на Клод Льолуш с Жан-Луи Трентинян и Анук Айме, представен извън конкурса. Льолуш е филмова легенда и единственият френски режисьор, печелил "Златна палма" и "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм за „Един мъж и една жена“ през 1966 г. ", каза Клод Хуго.

 

Renault, партньор в киното от над 120 години

Историята датира от 1898 г., когато братя Люмиер създават първите си филмови студия в близост до фабриката на Renault на остров Сегуин в Булон Биянкур. В резултат на близките отношения, създадени между двете семейства, Renault се превръща в предпочитан партньор на актьори и режисьори. Автомобилите Renault участват в първите рекламни филми, а по-късно във филми на Жорж Мелиес, Жулиен Дювивие, Жак Тати, Клод Соте, Стивън Спилбърг, Джеймс Камерън и Вим Вендерс.
Освен на Международния фестивал в Кан, Renault е партньор на Унифранс и френските филмови награди „Сезар“, както и на фестивалите в Довил, Лион, Кобург и Ангулем.

Кан 2019: Съревнование между Алмодовар, Тарантино, Долан, Лоуч и братята Дарден

Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде председател на журито, а френският актьор Едуард Баер ще влезе в ролята на водещ на церемонията по награждаването на 72-ият филмов фестивал в Кан. Педро Алмодовар ще представи „Болка и слава“, а в надпреварата за приз ще се включат филмите „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан, „Младият Ахмед“ на Жан-Пиер и Люк Дарден, „Жалко, липсваше ни“ на Кен Лоуч, „Паразит“ на Бонг Джун-Хо, „Мактуб, любов моя“ на Абделлатиф Кешиш и „Скрит живот“ на Терънс Малик.