fbpx Фондация “Св. Иван Рилски“ отличи постижения в здравеопазването | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фондация “Св. Иван Рилски“ отличи постижения в здравеопазването

 

За трета година Фондация „Св. Иван Рилски“ отличи лекари, обществени личности и организации за своите високи постижения в здравеопазването. Лице на официалното събитие бе Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам.

Лауреатите на третите годишни награди на фондация „Св. Иван Рилски“ в отделните категори са:
• „Онкология“ – д-р Росица Кръстева
• „Онкохирургия“ – д-р Румен Стоянов
• „Дентална медицина“ – д-р Георги Цалов
• „Психология“ – Орлин Баев
• „Пациентска организация“ – Асоциация „ХИПОФИЗА“
• „Здравна журналистика“ - Марина Малашева
• „Благотворителност“ – Ники Кънчев за кампания: “Благотворителен търг на ДАРИК РАДИО”
• „Приятел на фондация Св. Иван Рилски“  – Люси Дяковска и Гергана Малкоданска

 

Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков връчи грамота на д-р Неделя Щонова за изключителния й принос за утвърждаване и издигане на престижа и доброто име на българския лекар. Д-р Стойчо Кацаров бе удостоен от фондацията със званието „Рицар  на правата в здравеопазването“, а отличието бе връчено от заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев.

 

„Годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски“  са израз на признанието към всички участници в здравеопазването, които са приели работата си като мисия в полза на обществото. Работим за утвърждаване на доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, насърчавайки благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на пациентските организации.“, каза д-р Елиза Георгиева, учредител на фондацията.

 

По традиция всички наградени получиха пластики „Благотворение”, изработени специално за наградите на фондацията от скулптора и живописец Венцислав Василев.

По време на събитието се проведе благотворителен базар с безвъзмездно предоставени авторски предмети. Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен дариха ръчно украсени стъклени бутилки. Плевенската художничка Вяра Савова дари в подкрепа на каузата на фондацията свои авторски бижута. Галя Спасова - член на групата за подкрепа на жени с карцином на гърдата към фондацията се включи в благотворителната инициатива с гривни от естествени камъни. Авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева под наслов „Уловена красота“ също станаха част от благотворителния базар. 
Музикални поздрави към гостите на събитието отправиха Веско Ешкенази, Люси Дяковска, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и Живко Василев.