fbpx Ford е сред най-иновативни компании в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford е сред най-иновативни компании в света

Ежегодните награди на Fast Company за най-иновативни компании отличават емблематични фирми като Apple, Amazon, Google и Target, наред с изгряващи нови звезди като Square, Fab и Tumblr. В списъка за водещи технологични нововъведения през 2013 г. Ford Motor Company е единственият автомобилен производител. Nike заема първо място благодарение на двете си значими иновации – FuelBand и Flyknit.

Редакторите на Fast Company изтъкват сериозните усилия на Ford, включително отварянето на Silicon Valley Lab в Пало Алто, Калифорния през юни 2012 г., където инженерите на Ford могат да си сътрудничат с едни от най-добрите и големи технологични умове.

Сред иновациите, налични в автомобилите Ford, са наградената система за свързаност SYNC®, която позволява на водача да бъде в постоянна връзка с най-модерните мобилни технологии, използвайки само гласови команди, така че ръцете му да останат на волана, а очите – на пътя. Новият 2013 Ford Fusion в САЩ предлага една от най-широките в индустрията гама от модерни технологии в помощ на водача, включително адаптивен круиз контрол и системата за спазване на платното – всички те в достъпен семеен седан. Изследователите във Ford работят усърдно и по бъдещи системи като изчисляване на напрежението върху водача, което помага на водачите да се справят със стресови ситуации на пътя.

Тазгодишните победители включват значими марки като Samsung и Coca Cola, креативни начинания като Nasty Gal и Uber, и социални провокатори като Coursera и D-Rev. Наградите за най-иновативните компании на Fast Company обхващат целия свят, отличавайки организации като Safaricom в Кения (номер 9), SodaStream в Израел (номер 23), онлайн платформата за пътувания на Русия Oktogo (номер 35) и Landwasher в Китай (номер 38).