fbpx Ford подновява европейското производство от 4 май | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford подновява европейското производство от 4 май

Ford подновява европейското производство от 4 май

Ford ще поднови производството в повечето си основни европейски заводи на автомобили и двигатели от 4 май с поетапен подход в Заарлуис и Кьолн в Германия, Валенсия в Испания и в Крайова, Румъния.

„Трябва да се подготвим за нова среда, след като преминем първоначалния пик на пандемията от Коронавирус в Европа, като основният приоритет в нашия план за връщане към работа е прилагането на глобалните стандарти на Ford за физическо дистанциране и засилено спазване на протоколите за здраве и безопасност на работното място. Нашите служители трябва да знаят, че предприемаме подходящи стъпки, за да гарантираме доброто им състояние на работното място “, заяви Стюарт Роули, президент на Ford of Europe.

Производството ще започне на ниско ниво, с приоритет на поръчаните вече автомобили за клиенти от дилърите и постепенно ще се увеличава през следващите няколко месеца, преди да се достигне до пълното възобновяване на производството.

„Поддържането на здравето на служителите е основен приоритет при рестартиране на производството и връщане към работния процес в нашите заводи“, казва Мартин Хениг, председател на Европейския работен съвет на Ford. „Нашите лидери на профсъюзите в цяла Европа се съгласиха на мащабни мерки за възможно най-добрата защита на нашите служители, които дори надхвърлят предписаните от страната мерки и се прилагат за всички наши предприятия в Европа.“, каза още Хенинг.

Ще бъде приложен подробен списък на глобалните стандарти на Ford относно физическото дистанциране и действията за здраве и безопасност на служителите в производствените и други съоръжения на Ford в цяла Европа, включително, но не само:

• Изискване за всеки, който влиза в сграда на Ford, да използва предоставена от компанията маска за лице и лицев щит в конкретни производствени позиции и други позиции, при които изискванията за физическо дистанциране не може да бъде приложено

• На всички лица, влизащи в сграда на Ford, ще се измерва температурата със сканиращо оборудване, което отговаря на местните или национални разпоредби и препоръки

• Проектиране на работните зони, така че да се осигури изпълнението на насоките за физическо дистанциране и поетапно връщане към работа за намаляване на струпването на служители по възлови места в сградите

Също така компания ще предостави на своите служители „коплект грижа“ за тяхното завръщане на работа. Комплектът съдържа маски за лице за еднократна употреба, термометър за многократна употреба и други хигиенни предмети.

Ford ще прозведе защитни маски за служителите във всички заводи в Европа. Маските ще са задължителни за всички работници или посетители на територията на сградите на Ford, в унисон с глобалния протокол за безопасност на бранда. Като произвежда защитни маски за собствена употреба, Ford подпомага и без това увеличеното търсене на подобни продукти и лични предпазни средства, които са от първостепенна важност за медицинските служители и други служби и индустрии.

Освен това служителите в непроизводствените райони също ще започнат да се връщат поетапно на работа от 4 май, като приоритет ще бъде даден на тези, които използват специализирано оборудване, достъпно само на територията на Ford, като апарати за тестване на превозни средства. Други непроизводствени служители, които могат да работят дистанционно, ще продължат да го правят и в момента.

„Това е безпрецедентно време за нашия бизнес, но то показа най-доброто от нашите хора във Ford. Когато започнем производството, ние възприемаме този положителен дух на ангажираност и гордост на работното място, в полза на нашите клиенти “, каза Роули.

facebook коментари