fbpx Ford представя изцяло новия 2.0-литров двигател EcoBlue | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford представя изцяло новия 2.0-литров двигател EcoBlue

етикети

Ford представи първия нов дизелов двигател Ford EcoBlue, който предлага оптимизирана икономичност и намалени СО2 и NOx емисии*, използвайки високи технологии и иновативен дизайн.

Надграждайки водещите в индустрията динамика и технологии на многократно награждаваните бензинови EcoBoost двигатели, гамата от дизелови Ford EcoBlue агрегати ще задвижва леките и лекотоварни автомобили на марката с мощност между 100 и 240 к.с.

2.0-литровият 4-цилиндров Ford EcoBlue двигател дебютира в новите Transit и Transit Custom, осигурявайки ненадмината комбинация от икономичност, динамика и рафинираност.

Управляемостта е подобрена посредством 20% повече въртящ момент при 1250 об/мин. в сравнение с досегашния еквивалентен 2.2-литров дизелов TDCi двигател и помага на водачите на лекотоварни автомобили без усилие да посрещат ежедневните предизвикателства като пълзене в трафика или задминаване на бавнодвижещи се автомобили. Новият двигател осигурява и рафинираността на лека кола в сегмента на лекотоварните автомобили, намалявайки шума с 4 децибела при празен ход. 

Разработеният изцяло наново дизайн на новия 2.0-литров Ford EcoBlue двигател се отличава с множество иновации, които намаляват триенето и постигат до 13% подобрение на икономичността.

Изцяло новият компактен турбокомпресор е специално проектиран да осигурява повече въздух при по-ниски обороти на двигателя в сравнение с досегашния 2.2-литров TDCi двигател, за пъргаво и незабавно усещане при всякакви обороти и до 340 Нм въртящ момент при 1250 об/мин.