fbpx Ford с двойна победа в надпреварата за ван и пикап | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford с двойна победа в надпреварата за ван и пикап

Ford с двойна победа в надпреварата за ван и пикап

етикети

 

Ford Transit Custom бе обявен за Международен ван на годината (IVOTY) 2020, а Ford Ranger е удостоен с Международната награда за пикап (IPUA) 2020.

Новите модели Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid бяха колективно оценени за победители в престижната годишна награда IVOTY от жури от 25 специализирани журналисти от 25 страни от цяла Европа, на специална церемония в Лион, Франция.

Журито похвали гамата от електрифицирани решения за задвижване на двигателя, предлагани от Ford Hybrid и гамата на ван Transit Custom - предназначени да помогнат за намаляване на разходите на гориво на операторите, да позволят влизане във увеличаващите се зони с ниски емисии и предлагат практични решения за бизнеса, който се опитва да намали емисии и да отговари на целите за по-чист въздух.

Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-тонни ванове и Transit EcoBlue Hybrid 2-тонен ван, който спечелиха позицията за подгласник на тазгодишната церемония, са три от 14 електрифицирани автомобила, които Ford представя в Европа преди края на 2020 г. Сега Ford печели титлата IVOTY общо шест пъти.

Ford Ranger - най-продаваният пикап  в Европа* - впечатли 18-те съдии с по-мощния си и 2-литров дизелов двигател EcoBlue и модерни технологии за подпомагане на водача, за да вземе отличието на IPUA.

Комбинирайки способността за шофиране с нулеви емисии и спокойствието за неограничен пробег, Transit Custom Plug-In Hybrid може да се зарежда с електричество от мрежата за чисто електрически обхват на шофиране с NEDC до 56 км. ** Предните колела на автомобила се задвижват от електрически мотор с мощност 92,9 кВт, захранван от 13.6 кВтч литиево-йонна батерия. Многократно награждаваният 1.0-литров бензинов двигател EcoBoost на Ford, действа като разширител на обхвата за общ обхват на шофиране над 500 км.

Хибридната версия на Transit Custom е с мек хибрид в комбинация с EcoBlue двигател, като използва специален стартер/генератор вместо стандартния алтернатор, което позволява възстановяване и съхранение на енергия по време на забавянето на автомобила и зареждане на 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане. Натрупаната енергия се използва за подпомагане на въртящия момент на двигателя и е оптимизирана, за да осигури до 8 на сто подобряване на горивната ефективност за допълнително подобрения 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford.

Новият Ford Ranger се предлага в стилове на купето с единична кабина, удължена кабина и двойна кабина и разполага със стандартно задвижване на четирите колела и подобрена версия на 2,0-литров двигател EcoBlue на Ford, предлагащ до 9% подобрение на горивната ефективност в комбинация с нова 10-степенна автоматична трансмисия. Технологиите за шофиране включват стандартна система за предотвратяване на сблъсъка с разпознаване на пешеходци и нови инструменти, включително наличната бордова модемна технология FordPass Connect, повишаваща удобството и производителността.

Линията на Ranger включва новия Ranger Raptor - най-високо проходимата версия досега. Задвижван от битурбо 2-литров EcoBlue двигател с мощност от 213 к.с., Ranger Raptor се отличава с изключителна стилистика и се поддържа от уникално шаси на Ford Performance, оптимизирано за високоскоростно шофиране извън пътя и възможност за преминаване навсякъде.